bouquet

Jorum Studio: Psychoterratica II.

Sharing is caring!

Mottó: Úton hazafelé

Megjelenés: 2020
Orr: Euan McCall
Milyen: Unisex
Karakter: Földes – gyümölcsös
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Grapefruit, uborka, rebarbara, föld kivonat rózsabors narancs.
Szív: Föld kivonat, moha, citrom, magnólia, körte, guava, narancs.
Alap: Gomba, cédrusfa, pacsuli, lonc, golgotavirág.
Egy gyönyörű festmény megpillantása elég volt ahhoz, hogy összekapcsoljam azt egy nem mindennapi illattal.
A festő Ráth Márton, az orr Euan McCall.
Euan Skócia varázsszerű illatait eleveníti meg a Jorum Studio kivitelezésében, én pedig összekapcsolom ezt a kettő érzékszerveimet delejező alkotást a kedvenc dél – magyarországi hegyes – dombos területeimmel.
………………………….
A köszöntő nyers, csipkedő, friss és ritmusos. A reccsenve eltörő zöldesmályva színben pompázó illatos rebarbara ütemesen pulzál a bőrömön. Szinte azonnal kapcsolódik hozzá a grapefruit, majd egy elméletileg sehogyan sem passzoló elem, amely nem más mint az uborka.
Nos, ez az indítás sokaknál kiveri a biztosítékot! Az eredmény azonban szédítően jó. Az illat – trió azt sugallja, hogy egy hangosan zsibongó kora reggeli erdőben vagy, ahol érzed a rád csepegő harmatot, és látod a kipattanó rügyeket, melyekből majd virágok lesznek.
Mélyeket lélegezve szívod be a páradús levegőt.
Tökéletesen kivehető a nedves föld aromája és nem túlzok…. érezni a tocsogó, latyakos föld egyszerre édes gyökérszerű és kesernyés a már száradáshoz közeledő elemeit is.
Páratlan zsenialitásra vall!!
És most várj…. A rebarbarás aromához becsatlakozik a narancshéj és egészen finoman átalakul a magnólia semmihez sem hasonlítható összetéveszthetetlen friss, zamatos, édeskés esszenciája. A magnólia az én egyik kedvenc aromájú virágom. Egyszerre méltóságos de ugyanakkor könnyed és nagyon, nagyon egyedi. Marad a virágaroma és mellé új gyümölcs akkordok csatlakoznak.
Citrom. Harsány, kelepelő, jókedvű.
Guava. Mély, nedves és némileg csökkenti a citrom nagyhangú kiabálását.
Körte. Édes, zamatos, különleges és szexi. Ne örülj nagyon – csak kicsipicit szexi, álmodozz csak tovább!
Gyönyörű a parfüm!
Él, lüktet, pulzál, lélegzik. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, amikor eljön a pillanat, és beleolvadok a természetbe. Felveszem annak ritmusát és eggyé válok a szagokkal és neszekkel.
Süppedő mohaillat vesz körbe amerre csak járok és még valami. A mohos – gyapjas földből kikandikáló gombák aromája.
Az alapok, mint a cédrusfa, pacsuli, vagy a lonc ügyesen belevarázsolódik az alkotásba. Nem lehet érezni őket. Azt a csepp mézes jelleget, amit hébe – hóba kiszagolok nem a méz, sem a vanília, hanem a golgotavirág adja.
………………………..
Az autó sebesen hajtott ki a szépen fekvő lankás városból. A főútról lekanyarodva rátért a zöldellő mezők és pipacstenger szegélyezte kis útra, ahonnan már látszott az apátság méltóságteljes tömege. Borzongás futott végig rajtam, amikor a magaslatra pillantottam…. egykor Géza fejedelem udvarháza volt itt. Milyen lehetett, több mint ezer éve….?
S, míg gondolataim a kora középkorban időztek, az autó suhant tovább és immár egyre beljebb vitt a hatalmas erdőségekbe, mélyen egy zárt világba, ahol megáll az idő….
Ott voltam a kedves zöld lankáim között.
Oda tartottam, arra a helyre, amelyet egy festményen láttam. Fiatal festő alkotása igézett meg.
A kép erdős tájat ábrázolt egy kristálytiszta tóval. A fény prizmái áttörtek a fákon és millió színben tükröződtek a víz felszínén. Az árnyak között tündérek lejtették varázstáncukat – bár ezt már csak homlokcsakrám érzékelte.
Ezt a vidéket egyszerűen csak Meseországnak hívom. Ez az a hely, ahol minden megtörténhet.
Csücsültem a fatornácon és szemeim a különös szépségű tájon pihentek. A felhők bújócskát játszottak a fenyőfákkal.
Szaglásztam a levegőt. Mindig ezt teszem amikor pihenek. Minden egyes alkalommal új és új impulzusok érnek.
Ez a vidék különösen finom illatú. A földnek egészen mély, szinte már balzsamos az aromája és csodásan rezonál a talajtakaró növényekkel. A legváltozatosabb “zöldszag” és virágbódulat itt és az Alpokalján található.
Boldogan merengtem ebben a kendőzetlen, őszinte szépségben, mely folyamatosan sugdosott nekem legendákról, sárkányokról, lovakról és csodákról.
Olvastam Szent László király menekülését a Zengőnél, és a hegy egy másik legendáját is a kincskereső asszonyról, aki butasága miatt elvesztette a kisfiát….
……………………
Psychoterratica II.
Bár Skócia ihlette a parfüm megalkotását – a kompozíció remekül illik a Mecsek hangulatához és Pécs derűjéhez. Természetesen a hegységnek több arca van. Ez a megközelítés egy gyümölcsös, fénylő természetillat, amely a tavaszt mutatja be.
Euan McCall kreációi semmihez sem hasonlíthatók.
Ő az, aki képes totálisan átalakítani az illatképzés művészetét.
Stílusa vakmerő, szokatlan, nagyon bátor.
A “Psycho II. ” – bár könnyed lepketáncnak tűnik, nehogy félrevezessen. Oda kell rá figyelni, mert szokatlanságával tartogat meglepetéseket.
A parfümhöz a szponzorom – 7Scents luxusüzlet – által jutottam hozzá. A Psychoterratica pillanatnyilag három tagból álló sorozat.
Szándékosan a középső – nekem tavaszt bemutató részhez nyúltam először.
Hatóideje 7 – 8 óra, hatótávolsága a bőrközelitől valamivel nagyobb és inkább levélillatot sugároz ki.
Vonzásfaktora? Hááát…. maradjunk abban, hogy nem egy szexparfüm. A Psycho III. viszont az (!) és bizony kőkemény fejtörést okoz, hogy hogyan vessem az erotikáját papírra úgy, hogy az elbírja a nyomdafestéket!
Néhány szó a támogatómról.
A 7Scents üzlet behozza Magyarországra a világ legizgalmasabb és leggyönyörűbb kézműves termékeit. Parfümök sokasága, szépségápolási termékek és enteriőr illatosítók találhatók az üzletben, mely Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt helyezkedik el. Az illatoázis teljes áruválasztéka megvásárolható online is.
Természetkedvelőknek, túrázóknak, sportszeretőknek ajánlom.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Jorum Studio illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!