bouquet

Jorum Studio: Trimerous

Sharing is caring!

Mottó: Fátylak, fények, pasztellek

Megjelenés: 2019
Orr: Euan McCall 
Milyen: Unisex 
Karakter: Poros púder
Kategória: Niche 
Illatjegyek: Orrisz vaj, kakukkfű, sárgarépa mag, nektarin, styrax, szarvasbőr, tömjén, oud, vanília, pézsma, boróka, ámbra, bergamott, rózsabors, angyalgyökér, kombucha, kis ezerjófű, áfonya. 
Gyönyörűen szép légies orrisz vaj illat, körbeölelve fűszerekkel, porokkal.
Vidéki hangulat, cseppnyi romantikus nosztalgiával vegyítve. Szűrt fényű, nyugodt és derűs kompozíció. 
Röviden így jellemezném. 
Szeretem Euan McCall művészetét! Teljesen egyedi stílusa ellentétes illatatomokat állít szembe egymással, amelyek a kreációiban káprázatosan jól szerepelnek együtt. Hideg – meleg, édes – sós elemek…. Összeférhetetlennek látszanak…. Mégsem azok. 
A Trimerous a (szintén Jorum Studio által megjelentetett) Carduus parfüm párja. 
Ez a készítmény az orrisz olaj körüli életet mutatja be. 
Tudtad hogy ez az alkotó egyike a világ legértékesebb illatelemeinek? Az írisz gyökértörzse ez, mely tápanyagokban gazdag. A rizómákat tisztítják, majd szárítják. Az eljárás évszázadok óta ugyanaz. Rendkívül hosszadalmas folyamat. A kiszárítás öt vagy még több évig is eltarthat. Ezután ledarálják és vízben oldva desztillálják. 1 tonna orrisz gyökérből 2 kiló írisz vaj keletkezik. A folyamat végén egy málnához, ibolyához és borsaromához hasonló illóolajat kapunk mely sűrű, sárgás színű. A vaj előállításának összes folyamata szigorúan kézzel történik. 
Tehát! Az írisz gyökéré a főszerep, de nézzük meg hogy mely jegyzetek bújnának oda hozzá, hogy mindig más és más fényben ábrázolják ezt a növényt. 
Az indulás érdekes! Egyértelműen fűszernövények iniciáléja, amely beköszön, de most dilemmában vagyok, mert Euan bújócskát játszik az akkordokkal. Nem tudom eldönteni azt, hogy a kakukkfű esszenciája bukkan fel, vagy a sárgarépa magé? Esetleg egyszerre mindkettőé? 🙂
Persze, most hogy odatapadt csuklómhoz az orrom, kiérzek egy nyirkos, friss elemet is, a borókát. A nyitás ropogó, pezsgő, élvezetes. Tetszik ahogyan fogócskát játszanak a jegyzetek majd jön egy éles kanyar és kámforrá válnak a gyógynövények. Kimért komolysággal battyog a bőr, megfontoltan minden apró lépést hogy eldöntse megengedi – e styraxnak és tömjénnek, hogy tiszteletét tegye nőszirmunknál. Mielőtt azonban szarvasbőrünk a nagy dilemmában elbóbiskolna, felrázza a citrusos bergamott és a teaszagú kombucha. Mindeközben íriszünk mindegyik összetevővel végtelenül kedves. Hiszen övé a főszerep.
Ő a vendéglátó.
Némelyikkel vidáman táncol, van akinek kecsesen térdet hajt és akad akivel flörtöl! Hát persze! A szarvasbőrt meg kell egy kicsit puhítani. Nem szabad hogy sorompóként álljon és feltartóztassa a többi hódolót. Kék áfonya golyócskák odorai peregnek át az akadályokon. Varázslatos angyalgyökér követi az erdei gyümölcsöt édesen mély szusszanásokkal. A távolból pedig érezni a közeledő édes – poros vaníliát és a bársonyosan telt és misztikus oud aromáját. A következő percekben a jegyzetek tovább bővülnek a csodás ámbra és pézsma érzékien elandalító szösszeneteivel. 
A Trimerous fátyolosan hullámzó, egyfolytában lélegző mesteri kompozíció. 
Tartós. 
A hatósugara közepesen indul, majd később már csak a bőr közvetlen közelében érezni és ez valami istenien finom pára. Az esszencia rám tapad, mintha egy második finom, illékony bőrréteg lenne. Természetes illatomra selyemlepelként borul az íriszes csoda…. Élvezem parfümöm ajándékának minden pillanatát! 
A kompozíció szofisztikált, elegánsan egységes képet mutat, miután eltelik egy – másfél óra. 
Az üzenete felettébb vonzóvá teszi a viselőjét, ugyanakkor nem érzem azt, hogy erotikus felhangokat is tartalmazna! 
Euan McCall alkotásai megvásárolhatók a 7Scents budapesti üzletében – V. Magyar utca 18. szám alatt és a luxusüzlet weboldalán is.
A termékekből mintákat is lehet rendelni, melyeket nagy szeretettel ajánlok kipróbálásra!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Jorum Studio illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!