bouquet

Annick Goutal: Mandragore

Sharing is caring!

Mottó: Átsüt a nap

Megjelenés: 2009
Orr: Isabelle Doyen
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – aromás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Bergamott, bors.
Szív: Menta, csillagánizs, gyömbér, írisz, zsálya.
Alap: Labdanum, buxus.
A napokban írtam Annick Goutalról. Nagyon szeretem ezt a márkát! Az illatai mind természetesek, szépek, egyszerűek és végtelenül bájosak.
Könnyű vagyok és gondtalan mikor ezt a kreációt viselem.
Tudod, mi a mandragóra?
Hát, persze, hogy tudod!
A Harry Potter filmek hmmm…. hogyismondjamcsak…. Hogyan legyünk boszorkányok című tantárgyának egyik fő gyakorlati eleme.
A mandragórát hívják még varázsgyökérnek is szerencsegyökérnek is.
Azt mondják, hogy szelleműző hatása van illetve szerencsehozó amulettként viselik az emberek a nyakukban.
Vannak akik kifejezetten tartanak tőle. Miután éjjel fénylik, hívják boszorkavirágnak is. A boszorkányok ennek a növénynek a főzetével vittek mindenféle ártást a gyanútlanra. Használták a virágát jóslásra, mágiára (szexuál mágiára, szerelmi kötésekre)
A Biblia is megemlíti a mandragóra gyökerét. Lea és Ráhel használta, hogy Jákobtól teherbe essen.
Vigyázat! A növény hallucinogén, mérgező!
(forrás Rosta Erzsébet)
……………………
Megint csak kint a természetben sétálgatok. Magamon viselem Isabelle alkotását. Fantasztikusan harmonizál a zölddel, és a virágokkal itt a Pilisben.
Madárcsicsergés közepette érint meg foszlányokban a mentás, picit csipkedő aroma, melyet még reggel permeteztem fel magamra. Ezt a mentolos, frissen zöld jegyzetet, mely a frissen vágott bokrok dús ózonteljes aromáját árasztja, simítja el a földes írisz púderes, poros bája.
Végig zöld az illatom a buxus növényétől, mégsem nyers. Árnyalatokban csipkedő bors, reccsenőn törő gyömbér, fűszeres csillagánizs és illatos zsálya kapcsolódik az alaptörténethez.
Zsályát meglehetősen ritkán csempésznek illatokba, pedig a leveleiknek teljesen egyedi aroma árnyalatuk van. Kicsit boszorkányos…. kicsit körmönfont….
Régesrég, amikor még több húst ettem, néhány alkalommal almás májat készítettem: zsenge lilahagymával és roppanó zsályalevelekkel vörösboron párolva. Anno PG egyik kedvence volt.
Ma már csak elvétve készítek húsételt…. Viszont egy tuti köret a bűvös zsálya és az illatosan bájos birs kettőse. Nagyon szeretek az illatokkal játszani! És a színekkel.
A Mandragore lenyomata bámulatosan finom. Szelíd hullámzásban érezhető, pontosabban inkább csak sejthető a labdanum gyantás aromája, mely a teljes alkotást megszelidíti és csábítóan méllyé teszi.
Közepesen tartós, mérsékelten csábító.
A napfény ragyogja át a kompozíciót.
Magyarországon online hálózatokon keresztül elérhető. Ár/érték aránya szerintem kifejezetten jó. A nagy kiszerelés 35 ezer forint körül mozog.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Annick Goutal Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!