bouquet

Dusita: Cavatina

Sharing is caring!

Mottó: Lélegzem

Megjelenés: 2021
Orr: Pissara Umavijani
Milyen: Női
Karakter: Fehér virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Jázmin, calabriai bergamott, kínai cubebabors, petitgrain, Dusita muguet akkord.
Szív: Gyöngyvirág, ylang – ylang, tearózsa, egyiptomi tubarózsa, jázmin.
Alap: Indiai ábelfű, madagaszkári vanília, ausztráliai szantálfa, sziami fás jegyzetek.
Teljesen kész vagyok!
Mióta megkaptam Pozsgai Ákostól a mintakollekciót, azóta Dusitával fekszem, Dusitával kelek…. A 11 részes tárházból 6 azonnal bakancslistás lett.
Ez az a szitu, amikor felteszek egy illatot és az abban a pillanatban áttetsző szivárványfonalként átölel, körbefon és felfényesít.
Hogy mi a “jó” parfüm titka?
Szerintem az hogy “van” és kész…. Ketten egyek vagyunk. Együtt lélegzünk, együtt pulzálunk – összefonódva, csak mi ketten.
Mintha a parfüm a részem lenne, pedig nem…. De mégis az….
A Cavatinát ha tehetném akkor jelölném az Art & Olfaction versenyen. A Fragrantica viszont be is választotta 2021 legjobb tíz illata közé!
Egyszerűen szédületes, ahogy a jázmin megjelenik a bergamottal és jázminbimbó illat lesz belőle. Mekkora tudással kell rendelkezni egy parfüm megálmodónak ahhoz hogy megalkossa a még nem teljesen kinyílt jázmin virágát melyben még a zöldes rezgések is benne vannak?  Ugyanez vonatkozik a tubarózsára, de amikor ezt megérzem már ott van a gyöngyvirág tiszta, őszinte, finoman törékeny fogalmazata is….
Kiemelném azt, hogy a gyöngyvirág esszencia nem szintetikus elemekből épül fel, hanem egy teljesen egyedi ötvözet. Ciklámen aldehid és kubebabors mesterien adagolt mennyisége alapján született, és teremtette azt az illúziót hogy harmatos, ártatlanul tiszta, üde gyöngyvirág odort viselünk magunkon!
(Á….mondom, hogy kész vagyok….!)
Mindez egy varázslatosan szép krémes vaníliaágyon, mely az ambrette – től kissé gyantásan édes, de nem nagyon csak éppen hogy….
Zseniálisan megalkotott ultramodern muguet illat ez, melyhez rózsa és sikamlós ylang – ylang is csatlakozik. A beköszönő jázmin és tubarózsa aromák egy óra elteltével halványulnak és foszlányokban reppennek fel rólunk.
Felváltják őket a mélyebb, szárazabb gyantás jegyzetek.
Amikor figyelmesen szaglászom ezt a csodát, akkor nekem sok minden az eszembe jut.
Szerintem teljesen kortalan. És zsibong, zsizseg, él, lüktet, pulzál.
Lélegzik!
Képzeld el azt, hogy kiszaladsz kora délelőtt a kertbe és beleszippantasz egy hatalmasat a levegőbe. Érzed a virágok illatát, a szél lágy érintését, mellyel az orrod elé viszi a messzebben susogó fák és kicsiny növények együttes finom aromáját. Szinte zamata van a levegőnek ilyenkor. Hallod a csicsergő madarakat és a zümmögő méhecskéket. Mindez annyira jó, hogy csak lélegzel, lélegzel és lélegzel.
Tüdődet feltölti a természet páratlan és fantáziadús illatorgiája, Te pedig békésen, derűsen mosolyogva adsz hálát az élet szépségeiért.
A parfüm szofisztikált és törékeny, de nagyon nagyon társasági!
Ez nem a meditatív kategória, amit annyira szeretek! Nem zümmögök és nem is vagyok csöndben.
A Cavatina egy életszagú, csupa energia és tettrekész műremek. Ugyanakkor rendkívül törékeny és tiszta.
Az a terep, ahol én alapjáraton pörgök. Lehet, hogy ezért is azonosultam vele egy pillanat alatt….! Nappali készítmény, de simán beajánlom szignatúra illatnak is. És olyannak is, aki csak egyetlen egy parfümöt használ.
Bakancslistás lett, már csak azért is mert ha elmegyek valahova pár napra elég ezt az egy kompozíciót magammal vinnem.
Most késő délután van.
Az illatot még reggel tettem fel. Napközben is meg – megérintett finoman érzékeny csupaszív szeretni való duruzsolása. Most is érzem.
Dominál benne a gyöngyvirág. Olyan éteri, mint egy zöld kalapos tündér. Nagyon imádom! 🙂 Icipici szantálos szólamokat és a gyönyörű vaníliát a rózsaszállal szaglászom még ki belőle.
A Cavatina nem a nagyvilági brutál erős extrém szillázsú parfüm.
Bőr közeli hatósugarú és a bőrömön legalább nyolc órás hatóidejű termék.
És szexi!
Bohó is….!
De leginkább nagyon természetes!
A teljes Dusita kollekció megvásárolható a 7Scents luxusüzletében sok minden más fantasztikus illatszerrel egyetemben.
Az üzlet Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt található, de van online felülete is.
Hogy őszinte legyek, nem tudom azt kitalálni, hogy melyik korosztálynak fog a legjobban tetszeni! Talán 16 és 106 között….! 🙂
……………………………….
Este 7 óra van, szélcsend, besüt a nap az orgonabokrokon keresztül.
Még egy utolsó szippantás a csuklómon. Szinte rám puszilja szépséges muguet aromáját a bőröm.
Boldogság van!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Dusita illatok
2 comments on “Dusita: Cavatina
 1. szerint:

  Bizonyára nagyon kellemes az illat sőt, tudnám is szeretni DE a fűszeresebb illatokat jobban szeretem. Pl: az Ópiumhoz hasonlófűszeres keleties illatokat.

  • Parfümbűbáj szerint:

   Kedves Marika! Köszönöm a kommented. Minden illat másképp viselkedik a bőrön. Az Opium is különleges és örülök, hogy szereted viselni. A Cavatina teljesen más stílus.
   Üdvözlettel Parfümbűbáj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Archívum
error: A tartalom védett!