bouquet

Estée Lauder: Intuition

Sharing is caring!

Mottó: A napsütésben gondtalanul sétálok

Megjelenés: 2000
Orr: Alberto Morillas
Milyen: Női
Karakter: Fás – virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Grapefruit, mandarin héj, zöld jegyzetek, narancs, bergamott, klementin.
Szív: Rododendron, gardénia, frézia, rózsa.
Alap: Borostyán, fás jegyzetek.

Az Intuition lendületes, jó illat!
Kár hogy megszűnt, illetve a mostani már az újragondolt változat!
Napfényes jegyzetei a hedonista életérzést sejtetik. Végig, amíg csak tart a parfüm tánca a bőrön pozitív, kecses mozdulatokkal kábítja el a hódoló közönségét – mert bizony sokan, nagyon sokan szeretik őt és csodálják derűlátó báját….!
Ezt a hűvös, szikrázóan sziporkázó frissítő, gondtalan parfümöt nem lehet nem kedvelni!
Sokáig töprengtem azon, hogy melyik kategóriába soroljam. Azért döntöttem nehezen, mert az intuícióim először a fás jegyzetek közé tipizálták. Voltak akik azt mondták hogy orientális illat.
Én még a chypre verzióban is gondolkodtam, aztán elvetettem.
Tudom, hogy nincs napos kategória, de sebaj, majd most csinálok egyet? Így lett hát fás – virágos – napos.
Most egy kicsit felszegem a fejem és büszkén jelentem ki, hogy azon Intuition tulajdonosok közé tartozom, akik még a régi verziót birtokolják….
Amelyet már nem lehet kapni, s amely parfüm minősége hibátlan, tartós és pótolhatatlan.
Senkit sem akarok rábeszélni erre a csodára, hiszen mindannyian mások vagyunk. Sőt az igazsághoz tartozik az is, hogy a saját ízlésvilágomat a niche kategória elégíti ki, de tudod a kivételek erősítik a szabályokat. És ő egy kivétel….
Feltűnően sokáig érződik bőrömön a grapefruit kesernyés fanyar aromája, mely a bergamottal együtt fuzionál és ez a duett ütős, hűs, friss és energikus. Az egész kompozíciót a borostyán aranyló, fás atmoszférája alapozza meg. Erre épülnek a virágos elemek, melyben döntően a rózsát és az üde fréziát érzem ki. Sajnos rododendront még nem szaglásztam és mentségemre szolgáljon az a tény, hogy kevés parfümben szerepel ennek az egyébként gyönyörűszép virágnak a  kivonata.
Az illat eléggé lineáris, mégis tökéletesen megszerkesztett és még véletlenül sem unalmas.
Nyomokban veszem tudomásul a narancs és klementin foszlányait.
Felfújástól egészen a hatóidő végéig lágyan hullámzik a bőrön.
Esszenciája pozitívan hat rám, mint a napfény – és a környezetemre is. A hatóidő közepes nagyjából hat óra, a hatósugara szintén közepes és feltűnő a szó pozitív értelmében.
Van benne valami…. Ami csábító…. Nem tudom egyértelműen megfogalmazni, hogy mi az, amely annyira vonzóvá teszi, hiszen összetétele alapján nem  kifejezetten erotikus szólamokkal van ízesítve.
Ennek ellenére képes vibrálni és a napfényt, életörömöket folyamatosan az eszembe juttatni.
Kellemes emlékek fűznek hozzá. Bár nekem csak jóval később lett Intuition mégis ismertem ezt a parfümöt. Ez az a korszak volt, amikor még rengeteg időt töltöttem a kislányaimmal, mert az egyik kicsi volt a másik pici. Napjaink közösen teltek sok – sok játékkal, sétával, labdázással és ovival. Nagyon szerettem ezt az időszakot, igazi sunshine évek voltak.
Olvastam a parfümről hideget, meleget. Többen időseknek való kompozícióként aposztrofálták. Én ezzel nem értek egyet, mert az a stílus teljesen más illatjegyekből áll.
Tény hogy a nagykorúvá nőtt alkotás már 21 éves, de akkor annak a kornak egy dinamikus, boldog mosolyokat előcsalogató modern terméke volt.
Most is van….. a mai orrommal szaglászva is van egy különc és számomra nagyon szeretni való arculata.
Érdemes kipróbálni. Szerintem négy évszakos, bár nekem nyáron tetszik a legjobban!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Estée Lauder illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!