bouquet

Extrait d’Atelier: Maitre Couturier

Sharing is caring!

Mottó: Haute Couture

Megjelenés: 2016
Orr: Claudia Scattolini
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – aromás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Aldehidek, levegő jegyzetek.
Szív: Afrikai ibolya, levendula.
Alap: Fehér pézsma, nyír, guajacfa, babér.
Az olasz manufaktúra illattervezője a szabómesterek világát mutatja be.
Nekem a Maitre Couturier valahogy több ennél és mégis ugyanaz! Ez az illat a divatbemutatók ruháinak a megtestesülése. Imádtam szaglászni anno a több sztenderen sorakozó ruhakölteményeket! Más illata van egy szövetnek, más a ropogós vászonnak és teljesen más a légies selyemnek, vagy a kasmírnak….
Amikor valaki végigsuhan a kifutón, akkor életre kelti az anyagot és a formát, melyet a tervező megálmodott. Ott leng körbe – körbe a művész szelleme, kapcsolódik a modellhez, és mindahhoz melyet a ruha megalkotásánál el szeretett volna mondani.
Érzéseket vált ki.
És valahogy az egész miliő más! Szeretem nézni videókon keresztül is a divatbemutatókat, de volt szerencsém élőben is látni.
Ó, ez teljesen más.
Több, jobb, izgalmasabb!
………………………..
Ha lehet tökéletesen aposztrofálni a szél tiszta friss illatát, akkor a Couturier nyitásaként ezt fogod érezni. Itt az aldehides elemek semmilyen retro hangulatot nem ébresztenek. Az aldehidek most makulátlanul trendik!
Könnyed, laza szélfútta a nyitás és mégis sikkes mint a francia nők üde, természetes bája.
Azonnal belecsempészi Claudia a virágos jegyzeteket is. A levendulát néha tisztán érzem ahogyan hűsen simogatja a bőröm. Ezen kívül egészen szofisztikáltan fedezhető fel a többféle fás akkord, a guajacfa és nyírfa kettőse. Stabilitást és mélységet ad a kompozíciónak. Vagy talán eleganciát?
Mindeközben a pézsma csodálatosan kifinomulttá teszi parfümünket, ahol ebben a pillanatban megérzem az ibolya törékeny, szenzitív, őszinte, filigrán aromáját.
…………………………
Surrogó kelmék, csattogó ollók. A lágy és fémes jegyzetek tökéletes szimbiózisa egy illatos üvegbe zárva.
Amikor tavaly első ízben találkoztam az Extrait d’Atelier márkával, azonnal elbűvölt a stílusuk.
A nem nagyüzemi sorozatban gyártott illataik egy – egy mesterséget ölelnek körbe és ezen impulzusokon keresztül álmodják meg a szebbnél szebb kreációikat.
Ezek a parfümök nem tömörek.
Én melegben szeretem őket hordani!
A Maitre Couturier szolidan tiszta illata elképesztően jól tükrözi az igazi luxus abszolút nem hivalkodó eleganciáját.
A kompozíció unisex és azt gondolom, hogy könnyen  viselhető. Tartós. A hatósugara bőrközeli és kifinomult.
A teljes Extrait d’Atelier sorozat megvásárolható az igazi kuriózumokat és különlegességeket árusító csodálatos luxus butikban.
A 7Scents üzlet Budapesten található a belváros ózondús parkja mellett, közvetlenül a Károlyi kert szomszédságában – Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt. Online felületükön szintén elérhető a paletta.
Ez a parfüm kedvet csinált nekem egy nyáresti balatoni sétához az északi parton. Azt hiszem hogy egy kékes enyhén fémes jellegű selyemruhát fogok majd felvenni és hozzá…. igen…. egy egyszerű kis szandát, de tíz centis sarkakkal…. Hagyom majd hogy a szél beletúrjon a hajamba!
Igen. Így fogok tenni…!
Próbáld ki a Maitre Couturier világát és lehet hogy Te is kedvet kapsz hogy nyáron – vagy akár egész évben – ezt a parfümöt viseld.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Extrait d'Atelier illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!