bouquet

Papillon Artisan Perfumes: Dryad

Sharing is caring!

Mottó: Vadászat

Megjelenés: 2017
Orr: Liz Moores
Milyen: Unisex, inkább férfias.
Karakter: Fás – chypre
Kategória: Niche
Illatjegyek: Nárcisz abszolútum, jonquil abszolútum, cedrat, galbanum, benzoin, vetiver, costus gyökér.
Íme, egy csillogó tölgymoha kompozíció, melynek fénye a parfüm felfújásától kezdve egészen az illat élete végéig tart.
Unisex, bár férfiakon jobban szeretem!
Két felvonásból áll.
Első része decens és határozott, de mégis nyitott valamennyire és bepillantást enged, vagy inkább sejtet az alkotás későbbi üzenetébe egy keskeny illatszegmensen keresztül!
Második része a tömör erotika! Az a titokzatos odor, melytől megroggyan a lábam, fejemet felszegve szimatolok az éterbe és átveszem a vadász szerepét! De erről később….
A Dryad hullámzik! Akárhányszor próbáltam már ezt a csodaszép kreációt mindannyiszor az 1001 éjszaka varázsvilága jutott az eszembe. Seherezádé meséi a repülő szőnyegről, a dzsinnekről és a szépséges nimfákról.
Megtréfált a parfüm!
Nem egy hagyományos chypre kategória!
Úgy indít. Nyers, recsegő nedvdús párás fás elemekkel, nyirkos vad éjszakával, de azután elmúlik a sötétség…. Pirkadni kezd, és felbukkannak a nap első sugarai a horizonton.
Így változik át a Dryad is!
A keserűen fás akkordok felszáradnak. Átveszik helyüket először a gyanták. Megjelennek a balzsamok is, majd teljesen meghökkentően kibontakoznak a virágos jegyzetek egy lágy puha ámbra talapzaton. A flóra szólamokra, mely bőrömön csak bő másfél óra eltelte után mutatkoztak meg. Erre aztán nem számítottam!
A Dryad indítása robbanékony, katonás, feszes!
A sötétzöld galbanum friss, a bergamott ütemet diktál és mindez még nem elég. Fanyar, keserű gyógynövény csokrok is csatlakoznak. Már – már tinktúra sűrűségű az egész képlet, mégis lehet tudni, hogy koránt sincs vége az illatorgiának. S bár az elején a tölgymohát még nem igazán érezni, akkor is abban a pillanatban tudtam hogy ez bizony egy chypre a javából.
Kicsit még a vintage stílushoz is visszanyúlik, annyira markáns!
Már a felfújás pillanatában is felkeltette a figyelmem a szigorú stílusa.
(Bár,….én olyan messze vagyok a kötöttségektől és szabályoktól, mint Makó Jeruzsálemtől – ettől függetlenül jó átkukucskálni a másik oldalra is, mert kíváncsi vagyok, és szerencsémre nem öregszem gyorsan….)
Milyen jól tettem hogy folyamatosan figyeltem a parfüm mozgását….!
Amikor leszáradtak a nyitány akkordjai egyre citromosabb friss, fényes aromák csapták meg az orrom és megéreztem benne a kakukkfüvet is.
És noha teljesen tisztában voltam a kategorizálásával, a parfüm innentől kezdve varázsszőnyegként repített tájak, városok, emberek fölött, mely olykor átment a mesék világába is, majd végül letett egy erdei birtok kertjében. Illatos volt. Száraz gyógyfüvek  és kerti virágok enyhe illatát fújta a szél felém a napsütésben.
Később meglepetések erejével hatott rám hogy hűsítő levendula bontakozott ki, a tölgymoha és vetiver mellett. És ez csak a kezdet volt!
Parfümöm irányt váltott és a chypre egy jóval szelídebb útvonalát választotta.
Már nyoma sem volt a fegyelemnek. Felcsillantak benne játékosan a virágok. A nárcisz odaszegődött a balzsamos benzoinhoz és a parfüm lágyan lengedezett. Érzékeny, művészi tánca még tovább magára irányította a figyelmem.
Teljesen más érzéseket erősítve ezáltal fel bennem.
Hirtelen erotikus gondolataim támadtak.
Mi lehet ez a titokzatos valami, amitől azt érzem hogy meg kell szereznem, enyém kell lenni, mert minden idegszálammal tudom hogy rengeteg örömben lesz részem. Macskaénem előbújt és lassan, hallhatatlan léptekkel elkezdtem hát óvatosan cserkészni titokzatos vágytárgyam felé….
A parfüm kisugárzása puha volt. Száraz, forró, és nagyon csábító. Nem tudtam megkülönböztetni azt hogy édes, vagy balzsamos jegyzetek vannak túlsúlyban. Valószínűleg a benzoin és perubalzsam miatt bizonytalanodhattam el, hiszen ő az, mely édes vaníliaszagú és gyantás is egyben. Egy azonban biztos. Sűrű, sötét mohaszőnyegen lopakodtam előre. Szinte már sejtettem, hogy milyen illata van a bőrének, melynek szexualitását csak még inkább kiemelték, körbeölelték a kis nárciszok mézédes esszenciái. Belépve a házba pézsmaillat terjengett a levegőben összeolvadva a bőrrel. Még egy lépés, melyet már nem tudtam megtenni, mert előttem állt, végig tudta hogy őt keresem.
……………………..
Liz Moores varázsol az illataival. Ez a csodálatosan szép nő kivétel nélkül minden illatát megtölti spirituális tartalommal is!A kompozíciói korlátozott mennyiségben, klasszikus eljárásokkal, rendkívüli töménységben készülnek.
Mindegyik terméke állatkísérlet mentes.
A Dryad egy mitológiai nimfa, mely az erdőkben, illetve a fákon él. A parfüm mondanivalója egy erdei légkör, melybe Liz egy csepp misztikumot és túlvilági éteri hangulatot csempészett.
A parfümöt 4 csillaggal tüntette ki 2018 – ban Luca Turin a világ egyik legismertebb illatkritikusa a Perfumes the Guide útmutatójában.
A Dryad hosszú életű, közepes, majd később kifejezetten bőr közeli hatósugarú parfüm, mely teljesen más arculatot vesz fel 2 – 3 óra elteltével.
A Papillon Artisan termékek mind megvásárolhatók a 7Scents üzletében, mely Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt található, illetve az üzlet weboldalán is.
Ha felkeltette érdeklődésedet ez a kétpólusú buja gondolatokat tápláló kreáció, akkor látogass el az üzletbe.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Papillon Artisan Perfumes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!