bouquet

Annick Goutal: Vent de Folie EDT

Sharing is caring!

Mottó: A két Lotti

Megjelenés: 2014
Orr: Camille Goutal, Isabelle Doyen
Milyen: Női
Karakter: Virágos – gyümölcsös
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Málna, fekete ribizli, vérnarancs.
Szív: Rózsamuskátli, cukorborsó, hedione.
Alap: Púderes jegyzetek, fehér pézsma, cédrus.
Ismét egy kortalan, törékeny illat kerül bemutatásra a címben szereplő háztól. A parfümöt Annick lánya – Camille – tervezte meg a márka másik illat – megálmodójával Isabellel együtt.
Mindig ámulatba ejtenek ezek a termékek!
Cukorborsó és francia muskátli! Hát nem hangzik őrülten?
Szerintem igen! És őrült jó a végeredmény!
Álmomban sem hittem volna hogy a borsó és muskátli nyers, fanyar, földes jegyzeteiből édeskés aromák ütik majd fel a fejüket!
Zsibongóan vidám, érzékeny, csupaszív illatról mesélek most!
Szemeim előtt megjelenik Luise és Lotti és az Alpok csipkézett hegyei.
Hallom a tehénkolompolást, látom a tipikus alpesi zöld legelőket és a muskátlihegyeket, valamint a két pajkos kislányt a könyvből…. ?
……………………………
Most pedig visszatérek a jelenbe és koncentrálok a főszereplőre.
Nézzük meg a Vent de Folie háza táját!
Amikor felfuffantom egy jó kis gyümölcskoktél jön velem szembe. Ínycsiklandóan édes fekete ribizli és erdőkben lelegelt gurulós málnaszemek zamata csapja meg az orrom olyannyira, hogy összefut a nyál a számban! Szinte még meg sem történik a leszáradás, jelentkeznek a muskátli jegyzetei. Ó, hogy mennyire szeretem ezt a növényt! Illatosan fás és jellegzetesen édeskés az aromája. Van benne fanyarság is bőven. Semmihez sem hasonlít.
A cukorborsó édesen keserű kivonatára soha nem jöttem volna rá magamtól. Most hogy olvasom az alkotókat ugrik be az „aha” élmény…. Ja tényleg! Tényleg van benne zöldség illat molekula! És a muskátlival együtt annyira szuper!
Tulajdonképpen itt van a szívjegyzetekben a parfüm lelke. Egy szokatlan, különc, energikus, és szeretni való bájos duett, mely kicsattan az energiától.
Ehhez képest a fej és alapjegyzetek szokványosak. Az adagolásuk viszont mesteri, ezért is emelik ki annyira jól a borsós – muskátli együttesét.
Az alapok – ezek képezik az illatok megalkotásánál a stabilitást és tartósságot –  púderes és pézsmás elemeket tartalmaznak. S, ha már említem a púder akkordokat hadd mondjam el, hogy azok a kreációk melyekben ezek szerepelnek, puhává, simulékonnyá teszik az kompozíciót és sok esetben nosztalgiázásra is hívnak.
Attól függetlenül, hogy a Vent de Folie egy könnyed, vidám parfüm a hatóideje teljesen jó és a hatósugara is a közepes és bőr közeli között van – bár nem is oly régen megjegyezte a barátnőm, hogy pillanatok alatt belengtem vele a szobája illatát.
Azt hiszem nem gyártják, illetve a már ezzel az üvegformával megjelentetett sorozatot egészen biztos, hogy nem.
Az Annick Goutal ház s modernizált formailag, mely sajnos nekem nem tetszik.
Véleményem szerint pont ez a széria volt a legfinomabb. Ezt a törékenységet az üvegek szép formája, díszítése és kupakja csak erősítette. A mostani egy enyhén hasáb alakú tizenkettő egy tucat formájú kivitelezés. Ezenkívül van még egy szintén ovális, kicsit amforához hasonló üvegben forgalmazott sorozat, mely számomra barátságosabb külsejű, mint a téglalapos.
Nagyon ritkán látom online felületeken a márka készítményeit és ahogy az szokott lenni: minél ritkább, annál drágább a beszerzése.
Gazdájának csillogóan energikus jókedvet varázsol majd az alkalmazása során. Nem törtet, nem erőszakos, hanem éli az élet minden örömteli percét.
Jómagam nagy Annick rajongó vagyok. Az illatai cseppet sem mesterkéltek.
S hogy mennyire kortalanok? Tinik ugyanúgy kedvelik, mint a nagymamák!
Megéri beruházni rájuk.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Annick Goutal Illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!