bouquet

Kenzo: Summer by Kenzo Ryoko

Sharing is caring!

Mottó: Hosszú, forró nyár

Megjelenés: 2008
Orr: Alberto Morillas
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális – virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Citrusok, bergamott, citrom.
Szív: Mandula, ibolya, frézia, mimóza, gyöngyvirág, jázmin.
Alap: Cédrus, pézsma, fás jegyzetek, borostyán, styrax, citrusok.
Az én Ryoko Summer példányom zsebméretű, mindössze húsz milis cuki sárga szappanformába  betöltött nedű, ami nekem sokkal jobban tetszik, mint az egyébként szintén szép formájú nagyobb kiszerelésű üvegcse.
Ez a méret anno nagyon limitált volt és hogy ennek kellő nyomatékot is adjanak – mára  piszkosul felment az áruk. Az ebay 50 – 100 dollár között árulja a hébehóba fellelhető kis örömszappankákat, mely ma már inkább gyűjtői darab.
Az igazság az, hogy hiányzik a parfümplaccról egy ilyen illat.
Én egyértelműen unisexnek mondanám – bár  olvastam női, férfi és unisex termékként is aposztrofálva. Maradok ez utóbbinál!
Hogy miért is szeretem ennyire?
Mert ez egy száraz, meleg, elképesztően játékos és vidám illat, melyben a Kenzokra oly annyira jellemző púderesség itt a virágokkal együtt kiteljesedik.
Mandulás mimóza parfüm. Egyszerűen tíz csillagos! Én imádom és mindig találok benne valamilyen elemet, ami felkelti a figyelmem. Pedig a Ryoko nem niche, hanem mainstream a XXI. század első évtizedéből….
Visszagondolva 2008 – ra: egyike volt a Szerelem éveinek PG – vel közösen, amely akkor még vad volt, buja, szertelen és lobogó. PG bársonyos szemei  csendes mosollyal
és elnéző türelemmel nyugtázták az állandóan vibráló izgágaságom, amely a mostani énemnél jóval kiforratlanabb volt.
Már akkor is parfüm őrült voltam, de Ő is (!) 😃 sőt…. Éppen Ő kezdte el módszeresen a tudatalattimba ágyazni… , hogy a minőség mindig jobban megtérül, mint a mennyiség. Legyen inkább kevesebb illatom, de az szóljon és éljen rajtam….! Szóval…. A mai írói, parfümelemzői és tanácsadói vénámat PG alapozta meg. Én pedig hálásan mondok neki – most már jó ideje odaátra – köszönetet: Szivikém tök jó, hogy ezt kihoztad belőlem! 🙂
………………………….
Ryoko Summer
Az eredeti kompozíció még 2005 – ben indult el. Ez az üveges kiszerelés volt. A koncepció az volt, hogy egy napcsókolta citrusos illat szülessen meg, amelyet a későbbiekben sárga virágok és borostyán gyanták vennének körbe a mandula édes atmoszférájával közösen.
És valóban egy harmatkönnyű citrus iniciáléval köszön a parfüm, de szinte még meg sem tapadnak a fej jegyzetek máris kezd előtérbe kerülni az édesen poros mandula. Végig ez az egyik főszereplő, amely összekapcsolódik a mézesen édes csodás mimózával együtt. A parfümöt borostyán, cédrus, styrax jegyzetek alapozzák meg, vagy még inkább kiemelik a két főszereplő kettősét. Nem igazán lineáris az alkotás.
Hol egy kevés ibolyát, hol egy kicsi jázmint érzek benne, néha üde tavaszi, frissen vágott fréziát.
Szexi! Vonzó! Csábító! Egyedi!
Sohasem fogom megérteni hogy miért szüntették be a gyártását, amikor jóval hétköznapibb kölnik évtizedek óta kaphatók.
Kenzo by Summer szerintem is egyet jelent a nyárral. A száraz meleg idővel, a lesült napbarnított bőrrel amely kókusz illatú és a forró, kalandos éjszakákkal.
Elvétve kapható online felületeken.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Kenzo illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!