bouquet

Dusita: Issara Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Felhők felett mindig kék az ég

Megjelenés: 2016
Orr: Pissara Umavijani
Milyen: Unisex
Karakter: Aromás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Zsálya, fenyőtű levele.
Szív: Erdeifenyő levél, tonkabab abszolútum, Bourbon vetiver.
Alap: Fás jegyzetek, pézsma, ambergris.
Első pillanattól kezdve szerelem! Úgy vitt magával, mint annak idején Bogue Lita (a vonzalmam vele kapcsolatban persze semmit sem változott), de itt teljesen más volt a hatás.
Míg az előbbinél mártóztam a szenvedély tengerében, e mostaninál repestem a boldogságtól.
Az Issara, mint örömforrás, egy olyan szabadság és természet szerető nőnek mint amilyen én vagyok zseniális kreáció.
Repülök vele!
Sasként szelem át a levegőt, felülről szemlélem a világot és fentről mindig kék az ég!
Érted?
A korlátlan jóllét állapotába kerülök ha felpermetezem!
Én imádom a levegős illatokat! Ezt ne úgy képzeld el, hogy nincs mit szagolni, mert hipp – hopp eltűnik rólam, amit viselek. Ez egy olyan érzet mintha távolabbról jönne egy – egy illatfoszlány!
Vagyis megvan az aroma, de nem vág mellbe, hanem végigsimít, körbejár miközben stabilan ott marad a bőrön, ruhán, szobában….
Sokkal, talányosabb, bonyolultabb, mint a könnyen felismerhető elemek.
Ezért is vagyok rabja a természetből, valós életből megkomponált aromajegyzeteknek.
Ez a parfüm pontosan ilyen.
Kevés olyan illatszer van, mely ennyire hosszú ideig tart a bőrön. Még egy nap elmúltával is érezhető. Nagyjából 30 órát marad rajtam, a hajtövemben pedig mindig a következő hajmosásig. Hatósugara mérsékelt.
Aromás készítmény a szó legnemesebb értelmében.
Rengeteg földes – fás – herbális jegyzetet tartalmaz, bonyolultan, rafináltan és kiugró jó ízléssel kombinálva.
Miközben boncolgatom, folyamatosan azt érzem, mintha fentről szagolnám a parfümöt. Talán furcsának tűnik ilyent mondani, de ez egy olyan képzet mintha egy átlátszó talapzaton lebegnék az illat felett, amit az kibocsájt magából arra az időre amíg megfigyelem.
Sajnos, nem vagyok annyira tapasztalt hogy ebben az esetben szét tudjam cincálni a fej, szív és alapjegyzeteket.
Így, mint ahogyan az előző bejegyzésemben is szó esett róla, őszinte benyomásokról és megtapasztalásokról írok.
………………………
Tehát repülök. A táj, amely felett járok távol esik a városoktól. Szálfaegyenes magasra nőtt fenyvesek csúcsos fenyőlevél kupolája felett visz az utam. Megérint a tűlevelek kicsit kesernyés, kicsit citromos illata és a több száz tobozé is, amelyben még ott rejlik a fenyőfák lelke. Egyszerre száraz és nedves illat ez, hiszen mikor mélyen beleszippantok egy tobozba, a forgács esszenciáját ugyanúgy lehet érezni, mint a  gyantaszagú fatörzset. Száraz, porszerű, ropogós avarillatot kavar fel a szél összekeveredve a tisztásokon felbukkanó gyógynövényekkel. Néha egy kicsit vizesebb földszagot is érzek, biztosan a sűrűn burjánzó árnyékot adó növények miatt. Amikor a nap fénye járja át a zöld ligeteket, megváltozik a levegő minősége. Édes, mézes, balzsamos, gyantás szólamok kezdenek játszadozni. Viaszaromákkal keverednek az erdő illatneszei.
Minden olyan idilli, mintha csak egy szép álom lenne, de hidd el: ez is egy valóság! Sokszor járom ezeket a helyeket. Ebben a harmóniában bontakozik ki egy karamelles, kakaóvaníliás, mosolygó abszolútum, mely nem a képzelet játéka hanem az élővilág ajándéka.
…………………………
Az Issara dohányos, balzsamos fenyőillat, melyben karamelles tonkabab jegyzetek keverednek el a bőrünk kicsit sós és édes természetes aromáival.
Egyszerre ad határtalan erőt, nyugalmat és páratlan eleganciát.
Én azt ajánlanám mindenkinek hogy legyen egy olyan parfümje is amely alkalmi és teljesen egyéniségre szabott. Egy olyan, melyet nem hord minden nap! Az én királynői parfümöm az Issara lett!
Ez lesz az az illat (most már a Lita és Daymon mellett), mely „egy üveges unicum”, s amely életem végéig elkísér – hiszen őket csak különleges alkalmakkor viselem.
Amikor megnéztem az Issara jelentését a 7Scents oldalán kellemes meglepetés ért. Thai nyelvről lefordítva a szabadságot jelenti!
Én ezt nem tudtam, sőt szándékosan nem is akartam előre olvasni a kompozícióról. Azért nem, mert annyira megragadott a parfüm szépsége, hogy nem szerettem volna más leírásokkal esetleg befolyásolni a véleményemet.
Így visszanézve nagy örömmel láttam, hogy talán sikerült ráhangolódnom Pissara Umavijani elképzelésére, és arra hogy mi lehetett a gyönyörű alkotásának az üzenete.
……………………….
Rendkívül szerencsés vagyok, hogy egy olyan szponzorom van, mint a 7Scents! Soha nem gondoltam volna azt hogy olyan rendkívüli illatkölteményekkel találkozhatom az életben, mint amelyeket Ők bocsájtanak számomra kipróbálásra!
A Dusita parfümök – köztük az Issara – a 7Scents üzletében és online felületén vásárolhatók meg.
Ez az illat nem olcsó, de létezik belőle minta és érdemes kipróbálni. Az ára egyenes arányban mozog a minőségével. A kis 50 milis üveg tartalma annyira tömény, hogy még akkor is sokáig elegendő szerintem ha valaki minden nap ezt használja.
A Dusita parfümház világa különleges. Készítményei történeteket mesélnek el. Őszinte szívvel ajánlom az ismerkedést a kreációkkal.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Dusita illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!