bouquet

Mendittorosa: Alfa

Sharing is caring!

Mottó: Teremtés

Megjelenés: 2012
Orr: Amelie Bourgeois
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Ravensara, fehér kakukkfű.
Szív: Szegfűszeg, szerecsendió, jázmin, sáfrány, szegfű.
Alap: Indiai szantálfa, tömjén, nemesfa, fehér pézsma, oud.
Kedves!
Mielőtt elkezded olvasni az elemzésem szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy a mostani és az ezt követő írásom rendkívül szubjektív lesz. Egy bloggerina teljesen őszinte gondolatai következnek majd, amelyek nem biztos hogy szoros kapcsolatban fognak állni a szóban forgó készítmények már megjelentetett média tartalmával.
Következzen hát Mendittorosa Alfa elnevezésű termékének a bemutatása.
Annyi arca van ennek az illatnak….!
Volt már rajtam lenyűgöző, volt varázslatos, álomszerű és misztikus. De volt keserű és zavaró, sőt kötekedőn undok és féltékeny.
Egy dolgot vontam le mindig vele kapcsolatban. Az Alfa folyamatosan teljes és egész képet mutatott!
…. Rólam!….
…………………
(Ebben az időszakomban két illatszerelem van az életemben, amelyre vágyom. Az egyik a mostani írás tárgya. Annak ellenére hogy megdöbbentően bonyolult számomra az alkotás, a vonzalmam felé garantált. A másik az Issara, mely első pillanattól kezdve magához láncol és közben az egekbe emel. Issara a teljesség és a Mennyország, Alfa a megszületés és a Föld.
Két véglet – két egymást követő parfümelemzés következik.)
…………………..
Hogy mekkora figyelmet kell szánni már az indításra? Hogy hogyan értelmezem az iniciálét? Abszolút a kedélyállapotomtól függ. És hogy ez mennyire igaz?
Mutatta magát csodás bíborszínű ébredező napként melynek sugarai Szicília hűs kék habjai felett bukkantak először fel. Arcomat csapkodta a sós pára, és összekeveredett a sziget belsejéből áramló finom citrusaromákkal. Élénk, zizegő szerelemgyümölcs volt egy ígéretes, boldog napot sejtetve. Álmot mutatott és álmodozást, amelyből nem akartam felébredni.
Máskor viszont vihart láttam. Csattogó dörrenéseket és villámokat. Igazi égi háborút, ahol a szél végül megunta a harcot és elzavarta a fekete fellegeket. Ez a kezdet súlyos volt, keserű, nehezen emészthető és a türelmem pattanásig feszült!
Mindkét esetben gyógynövények és citrusok jelentkeztek elsőként széllel, és sóssággal. Kezdetük hol derűsen, hol kevésbé nyugodtan hullámzott.
Telt, múlt az idő. A későbbiekben sem egyezett meg a parfüm mondanivalója, bár az összetevők ugyanazok voltak. Száraz, homok – gyógynövény aromák párologtak fel a bőrömről.
Ha vihar dúlt bennem akkor több volt a megázott fapárlat amelynek odora ott lebegett az orrom előtt. De amikor (és majdnem mindig) mosolyt csalt ajkamra a pirkadat, akkor az Alfa poros homok aromájú melegsége fűszerszagot hozott a közelembe. Szegfűszeget, sáfrányt és jázmint.
Másfél óra után a parfüm akkordjai csillogóan fényesek lettek. Az alkotóelemek egyensúlyba kerültek – de az is lehet, hogy én kerültem a középpontomba….
Újabb percek teltek el. Ekkor már teljes pompájában ragyogott a főszereplőnk. A Mendittorosa arculatára oly nagyon jellemző éteri illatáradatok vették körbe a fűszer és virágoskert csokrot. Szantál, tömjén, pézsma és oud szólamok sóhajlottak fel és a levegőben lágy körforgást képeztek a szív jegyzetekkel.
…………………….
Konklúzió?
Azt hiszem…. Úgy érzem, meglehetősen addiktív! Akkor is akarom a bőrömön érezni, ha esetleg előző használatkor nem tetszett….
Biztos vagyok abban, hogy átlát rajtam és visszatükrözi az érzéseimet. Illatterapeuta módjára viselkedik. Analizál és figyel miközben én szinte észrevétlenül belecsúszok belső békém keskeny és kitaposott nyomvonalára.
Ez bizony a Nagyarkánumok Vándor lapja! Az Alfa. Innen indul minden….
……………………..
No, eddig tartott az én okfejtésem, most azért pár szóban elmesélem a kompozíció megszületését.
Az alkotás az Odori d’Anima sorozat Trilogy fejezetének első része. A három készítmény úgy lett megtervezve hogy együtt is és külön – külön is hordható legyen.
Az inspirációt a Stromboli – ma is működő vulkán adta, mely a Mendittorosa spirituális otthona.
Az üvegek nehezek, sarkukon lekerekített kézműves alkotások, akárcsak a csomagolásuk, vagy a szintén súlyos és rusztikus matt fémes kupakok.
Az illat változékony, rajtam nem mutatott linearitást. A hatósugara nagyon kifinomult, bőr közeli és felejthetetlen. Hatóideje megfelelő.
És hogy milyen a vonzásfaktora?
Burkolt, rafinált, cseles, észre sem veszed és rabul ejt. Fogalmam sincs hogyan csinálja de megteszi!
Mégis azt ajánlom, hogy mielőtt megvásárolsz egy egész üveggel próbáld ki a teszter terméket. Nem garantálom azt, hogy elsőre beleszeretsz. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem az a parfüm amely mellett szó nélkül elmegy bárki is. Az Alfa figyelmet érdemel.
Teremt. Pozitív tükörképével megmutatja azt, hogy hogyan tudsz önmagaddal teljes harmóniába kerülni s ezáltal boldog, és egyben csábító emberré válni.
A Mendittorosa teljes kollekciója elérhető a 7Scents üzletében, melynek címe Budapest V. Magyar utca 18. Továbbá megvásárolható az üzlet online felületén.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Mendittorosa illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!