bouquet

Bottega Veneta: Eau de Velours

Sharing is caring!

Mottó: Végre szeptember!

Megjelenés: 2017
Orr: Michel Almairac, Mylene Alran
Milyen: Női
Karakter: Fás – bőrös
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Rózsabors, bergamott.
Szív: Szilva, fűszerek, rózsa, jázmin.
Alap: Pacsuli, bőr.
Mivel is nyitnám meg a szeptemberi illatarzenált, mint egy stílusos, bőrös készítménnyel a Bottega háztól.
Ez a nyár nekem egy forró katlannak tűnt, a hat darab hőhullámával együtt, ezért most augusztus utolsó napjaiban kifejezetten értékelem azt hogy hűvösebbek a reggelek és az esték, és mérsékelt meleg van napközben is.
Talán kicsit fentebb északabbra kellett volna születnem és nem nyünnyögnék a forróság miatt…. No, de sebaj, itt az ősz!
Szeretem Bottegáékat! A háznak van egy jellegzetes, karakán arculata, annak ellenére, hogy termékeik naturális vonal köré rendeződnek és itt elsősorban a bőrre gondolok. A Hermes ház kedveltje is a bőr. De míg náluk elmozdul egy citrusos irányban a stílusuk, addig itt a bőrre a fa és a föld jegyzetek épülnek, majd ezeket puhítják gyümölcsökkel és virágokkal.
Boncolgassuk hát meg egy kicsit a „Velúrt”!
Napfényes szeptember – október – novemberi illatnak jellemezném, annyira hogy nem is szoktam más hónapokban hordani.
Én imádom a csípős, sokszínben játszó őszi reggeleket és azt az időszakot, amikor felkel a nap. Teljesen más fények és odorok terjengenek a levegőben mint nyáron. A színek fátyolosabbak, az aromák nyersebbek.
Valahogy élesebb, karcosabb minden ….
Ilyenkor tökéletesen kirajzolódik a föld már párás, ködös lehelete, és a fák könnyed felsóhajtása a tikkasztó meleg után. Kis bőrdzsekimben járom az utakat néha elkél a sál is amit magamra terítek. Még lehet látni rózsát, krizantémot és őszirózsát is bőven a kertekben. Arról már nem is beszélek, hogy milyen jó ilyenkor szőlőt csipegetni!
És ehhez az illatos hűs időjáráshoz nagyon is illik ez a parfüm!
Végig bőrös, pacsulis a Velours. Nyers, csipkedő az illat, ami párolog a pórusaimból. Erőteljes és vad, de közben csodálatosan csendül fel belőle a rózsa és a jázmin, édes bűnbevivő aromája. A cég női illatnak hirdeti, noha vannak benne maszkulin vonások. A bőr egy kicsit „szűcsszagú”. Egyszer rám alakítottak egy velúrbőr szoknyát, és a műhelyben ehhez hasonló volt az illat.
És még valamire emlékeztet nagyon…. A páromnak volt ilyen az illata, amikor hazajött a motorozásból. Farkaséhesen, bőrruha, szél és vasparipa – szagún, egy citrusos – fás parfümmel keverve. Ezt éreztem amikor jókedvűen csókot cuppantottunk vacsi előtt. ?
És igen. Őszinte, erotikus illat ez. Azoké a nőké akik ismerik a testüket és tudják mire van szükségük és meg is kapják, amit akarnak. De természetesen nem csak a szexről szól az Eau de Velours. A szabadság szeretete nyilvánvalóan életre kel benne.
A citrusos csendülések hullámzóan érezhetők. Magát a szilvát nem tudtam kiszagolni, de abban biztos vagyok hogy pakoltak bele jócskán gyümölcsöt.
Ha röviden kellene jellemeznem a kreációt, akkor így szólna: natúr bőrös fás alapokra épülő jázmin parfüm, citrusokkal meghintve.
Mostanában nem látom ezt a terméket. Kár, mert biztosan lenne rá igény.
Vonzásfaktora, tartóssága, hatósugara egyaránt jó.
Ára ma már a folyamatos készlethiány miatt állandóan megy felfelé.
Nekem még itthon van egy kevés, úgyhogy örömmel élvezem a használatát, jövőre majd úgyis lesz valami más erre az időszakra.
Bottega Veneta szeretőknek szívből ajánlom a kipróbálását.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Bottega Veneta illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!