bouquet

Lancome: Benghal

Sharing is caring!


Mottó: Azt hiszed, hogy becserkészel? Szerintem meg én téged!

Megjelenés: 2006
Milyen: Női
Karakter: Virágos – gyümölcsös
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Gyömbér, mandarin, narancs.
Szív: Sárgabarack, ozmantusz, jázmin.
Alap: Pézsma, szantálfa.
A Benghal egy ultrajóra sikeredett szezonális termék volt, amit nem is árultak üzletekben, hanem jobbára a repülőtéri duty free shopokban volt kapható.
Népszerűsége az egekig tört, rajongtak érte. Ráadásul el kell mondanom azt róla, hogy nem tartozott és nem tartozik szerencsére a romlékony típusba. A ma már aranyáron kapható példányok nagy része még mindig hibátlan!
Hogy miért ennyire népszerű?
Mert fűszeres, trópikus, és borzongatóan szexi!
A Benghal egy orientális esszencia nyugati szaténköntösbe csomagolva.
Én felpezsdülök tőle!
Egyszerre édes és zöld a nyitása de mégis fanyar iróniával szólal meg. Az első pillanattól kezdve magára tereli a figyelmet. Teljesen összezavarodok tőle!
Imádom ezt a megállás nélkül lüktető világot, az esti bazár hangulatot, gyümölcstengert és mohito adta életérzést, amelyet áraszt maga körül. Illúziót teremt és én miért is ne mennék bele ebbe a játékba?!
Kapkodom a fejem és a parfüm a megszokottnál is merészebbé tesz!
Fanyar bergamott, barack, rózsabors, gyömbér és vanília aromákat érzek, amikor felteszem a bőrömre. Tudom, hogy a fele nincs benne, de akkor is olyan, mintha a boszorkánykonyhában belekavarták volna.
A zsizsegés folyik tovább. Marad a gyömbér, jön az ozmantusz és csatlakozik a fahéj is – bár szintén nem említik. Nagyon zöld, üde, zsenge levélszag is felbukkan. Á, dehogy bukkan…. Ott felesel pár perc után az egész kolóniával!….
Egyébként pont olyan színeket képzelek el a Benghal mellé ruhaválasztásnak, mint amilyen árnyalatok láthatók az üvegen és a dobozán!
Meggyőződésem hogy tettek bele vaníliát, holott nem mondják, pedig lassan 2 órája szaglászom. Talán csak rajtam lesz vaníliás…. A szépséges fehér pézsmát is észrevettem, bezzeg a szantálfa alig sejthető. Nyomokban, szinte észrevétlenül ad tartást a nyüzsgő kavalkádnak.
Erre a parfümre nem csak mi nők kapjuk fel a fejünket! Az illat végzi a dolgát helyettünk is. Mi pedig gyönyörű nőstényoroszlán képében lustán szemléljük a felhozatalt ahogy a pasikák kezüket – lábukat törik, hogy megszerezzenek bennünket! De hát Istenem…. Engedjük meg nekik azt a hitet, hogy ők választanak bennünket és nem fordítva….! Mert a Benghal ultracsábító! És friss, dinamikus, egyedi és minőségi!
Amikor őt teszem fel szinte látom, ahogyan forognak utánam a fejek. Az önbizalmam az egekben és én hálát adok hogy a gyengébbik nem alakjában születhettem meg!
Szóval Benghalunk tutiszexi! Mi pedig szeretünk játszadozni az illatokkal. Ugye? ?
Talán a hatóideje nem tökéletes. Mindössze 4 – 5 ritkán 6 órát tart…. Na de na…. Az az érzés amit ad, bőven kárpótolja a közepes hatóidőt. Hatósugarát illetve olyan mint egy mézesmadzag! Szuperjó, közepesen erős és erotikus!
Dióhéjban ennyit erről a 15 évvel ezelőtti roppant érdekes és szerethető kreációról.
Hiba volt hogy alig lehetett hozzájutni és az is, hogy limitálták.
Bár lehet hogy zseniális üzleti húzásnak szánták….Ezt már nem fogjuk megtudni.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Lancome illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!