bouquet

Renier Perfumes: Guanabo Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Mindig nyár, nyár, csak nyár….!

Megjelenés: 2021
Orr: Miguel Matos
Milyen: Unisex
Karakter: Gyümölcsös – sós – virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Citrom, bergamott, petitgrain.
Szív: Gyöngyvirág, maracuja, jázmin, rózsa.
Alap: Hínár, ambroxan, bőr, só, tengeri jegyzetek.
A csupa meglepetést és szépséget kínáló Taino sorozat ötödik és egyúttal legifjabb tagja. Az alkotás használata során olyan érzetünk lesz, mintha az elvinne bennünket egy trópusi utazásra – és hova máshova, mint a napfényes maracuja illatú Karib térségbe.
A Guanabo indián nyelven kis szigetet jelent. Ezt festette le Renier Mendez és álmodta meg parfümmé Miguel Matos.
Harsogó, zöld jegyzetekkel indít. Magam előtt látom a jelenetet, amikor lereszelem a citromot és belélegzem a még nyirkos citromhéj illóolaját. Szinte keserűen friss!
Az aroma illatok emlékeit idézi fel….
Sós szag van.
Arcomba csap a friss szél, a tenger jellegzetes párájával. Hallom a hullámok morajlását! Némelyik megtörik a zátonyokon, a zömük viszont siet a partra felfrissítve a fehér homokot.
Párom zsebre tett kézzel térdig felhajtott szárú vászonnadrágjában mezítláb sétál a homokban. Figyelem szép, férfias arcát és a szája szélén fickándozó csendes mosolyt. Milyen elégedett most! Lábnyomai még sokáig látszódnak majd a homokban. Izmos felsőtestére néha odatapad az ing, amit a szél néha meglibbent. Jólesik így néznem őt és egyre huncutabb gondolatok járnak a fejemben.
Modern Robinsonokként evezünk felfedezve a parányi szigeteket ahol örömmel áldozunk a szerelem oltárán teljes teret adva vágyainknak.
A Guanabo nagyon szexi illat! Kontrasztos.
A kontrasztoknak köszönhetően semelyik irányba sem fordul el a parfüm jellege.
Sőt, bátran megkockáztatom, hogy édesen, sósan, hűvös mégis forró. Mozog rajtam. Észrevehetően megszólalnak a virágos és gyümölcsös jegyzetek is. Mámorító rózsa és vágykeltő jázmin is felbukkan benne, ráadásul szépen kibontakozik a maracuja leveses jegyzete is, amely egyértelműen a forró trópusi hangulatot érzékelteti, minden rezdülésével.
Tengerillat? Igen. Hasonlít a vízből tengerpartra kifekvő napsütötte, sós bőr illatához kókuszos naptej esszenciák nélkül.
Sokszor elcsodálkozom azon, hogy hogyan lehetséges ennyire valósághű és tartósan citrusos – sós aromákat létrehozni.
A kompozíció valósággal pezseg az optimizmustól. Éppen ezért gondolok arra, hogy minden évszakban tökéletes lesz. Ha nyár akkor azért mert nyár van. Máskor meg azért mert kell egy nagy adag „jókedvhormon.”
Teljesen uniszex ez nem vitás. Azt tapasztaltam, hogy – talán ezt még sohasem írtam – mindenkin szexi valamiért! És hogy meggyőződj erről esetleg szaglászd meg, fújd fel a bőrödre!
Magyarországon a 7Scents üzletében kapható Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt, de az üzlet online felületén is megrendelhető.
Néhány szó Miguel Matosról is.
A Fragrantica állandó kritikusa művészeti és kulturális újságíró és illatművészeti kurátor. Tavaly megnyerte az Art and Olfaction Awards díját. Saját parfüm brand – je van.
Végül pedig következzék a szokásos összefoglaló!
A Guanabo egy naturális, kicsattanó energiával rendelkező, trópusi tengeri és szigetélményt bemutató illatzsenialitás!
Tartóssága megfelelő, hatósugara inkább bőr közeli és nagyon finom.
Vonzásfaktora kiugró és szofisztikált. Szinte minden korosztálynak ajánlom. Ár/érték aránya tökéletes – a luxus minőségű szépséget egy magasabb fekvésű árkategóriában lehet megvásárolni.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Renier Perfumes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!