bouquet

Filippo Sorcinelli

Sharing is caring!

Io Non ho Mani Che Mi Accarezzino In Volto, Lavs, Voix Humaine, Reliqvia….

Sorolhatnám a sok gyönyörű szépséget, melyeknek mind tartalma van, mesélnek, megérintenek, és én örömmel permetezem fel magamra, hiszen annyira szeretem Filippo munkáit!

Filippo Sorcinelli sokoldalú művész. A pápa kedvenc miseruháinak a tervezője, nemzetközi hírű orr, festőművész, szobrászművész, orgonista, fotográfus.
A kivételes ember a tanulmányai alatt Fano, Rimini és San Benedetto del Tronto katedrálisaiban orgonázott. LAVS néven kicsi műhelyt alapított, ahol miseruhákat, kiegészítőket készített. Több köntöst varrt XVI. Benedek pápának és Ferenc pápának.
A ruhákat a LAVS térillatosítóval fújta be és innen már csak egy lépés választotta el az UNUM kollekciótól.
Abban az évben amikor megszületett az UNUM még egy nagyszerű feladatot kapott. Rekonstruálta V. Celesztin pápa miseruháinak maradványait.
Legismertebb parfümsorozata az UNUM, amely ma már 11 részből áll.
Nekem nagy kedvencem a SAUF kollekció – ez a zene, pontosabban az orgona adta inspirációk együttese.
2017 – ben megalkotta a NEBBIA triót.
Idén megjelent a „kiveri a biztosítékot” X SÉ szexsorozat.
Minikollekciója a DÉLIRE DE VOYAGE amely emlékekre épül.
………………………..
Milyen ember lehet Ő?
Sajnos, idén nem tudtam elmenni arra a találkozóra, amelyet a szponzorom  – a 7Scents – szervezett meg.
Nem is oly régen meghívta Pozsgai Ákos Filippot abból az apropóból hogy bemutatásra kerüljön legújabb csodakreációja a Reliqvia, másnap pedig egy orgonakoncertet adjon a művész a Bazilikában.
Hogy milyen ember lehet? Az illatain keresztül érzem a kivételes és nagyon sokoldalú egyéniségét, szinte a vakmerőségig őszinte jellemét!
Biztosan nagyon precíz, végletekig figyel mindenre. A parfümök mondanivalóját tükrözi a csomagolás, a fotók, betűk…. hiszen minden mindennel összefügg.
A parfümkészítést ugyanúgy a művészetek közé sorolom, hiszen az illatok behatolnak az orrunkba, agyunkba és emlékeket, érzéseket idéznek fel. Ráadásul pont az illatok eseményei azok, amelyekre még évtizedek elmúltával is emlékszünk!
Számomra a legkönnyebben értelmezhető sorozat a SAUF, amely a zene nyelve. Pillanatok alatt szerettem bele a Voix Humaine – be. „Házi kincstáramban” őrzöm ezt a meseszerűen puha álomszerű bársony illatot, amely régi gótikus katedrálisokat juttat eszembe, és mély nyugalmat áraszt. Csillog a szeretettől!
A SAUF alkotásait a Notredame orgonája ihlette. A sorozat a különböző orgona regisztereket transzponálja esszenciákba, és azok varázslatos parfümkölteményekben születnek újjá. A legősibb illatelemeket hozza vissza a mába és teszi mindezt úgy hogy garantáltan felejthetetlen lesz az élmény.
UNUM – A legismertebb kollekciója
Mély tartalommal bír mindegyik. Nem annyira könnyen viselhető (szerintem) mint a SAUF – a szó szoros értelmében művészkompozíció, melyben az emberi érzelmek teljes tárháza kibontakozik.
S nemcsak a pozitív érzelmeké….!

Filippo Sorcinelli: UNUM/ Io Non Ho Mani Che Mi Accarezzino Il Volto

Filippo Sorcinelli: UNUM / LAVS

Filippo Sorcinelli: UNUM: Scusami

Filippo Sorcinelli: Reliqvia Extrait de Parfum

Öröm, gyönyör, fájdalom, halál, szenvedély és szenvedés….
Az UNUM sorozat figyelmet kíván, és amikor megnyitod magad a parfüm előtt azonnal elkezd hozzád beszélni.
Csodálatosan szép és értékes sorozat.
X SÉ – húha! Ismét egy új világ, ismét teljesen más megközelítése az embernek. Ez a sorozat könyörtelenül megmutatja az ego legsötétebb vágyait.
Egy tükör.
Bevisz a cyberszexbe, megmutatja a BDSM szobáit, az olcsó útszéli örömlányok nyújtotta élvezeteket, vagy akár a swingerezés ezernyi arcát. E  négy részből álló extrátum a legbevállalósabbaknak készült. Az összhatás furcsa, és célirányos.
NEBBIA – talán kevésbé ismert kollekció, de van ebből is kedvencem. Ez a trió kicsit ködös, kicsit árnyalt. Olyan mintha egy másik világban járnánk, de legalábbis a határmezsgyén. Nagyon tetszik a Fitta! Ezeket az illatokat csendben egyedül szemléltem meg. Akkor mutatkoztak ki legszebben. Titokzatosak!
DÉLIRE DE VOYAGE
2 parfüm jelent meg eddig. Mindkettő nagyon mély érzelmeket tükröz.
Az Epicentro indítása szinte sikít a fájdalomtól. Roskadni lehet alatta, de hordozza a jövő teremtő ígéretét. Csakúgy, mint a leégett Notre Dame – ahol az összeaszalódott virágok, kormos fák alatt kiérezni a tömjént, a szépséget és az újjászületést.
…………………………
Csak pár szóban mutattam be a művészt illatokon keresztül.
Hamarosan a Voix Humaine részletes elemzést kap.
Engem lekötnek a festményei, szobrai is. Modern köntösbe alkotott érzelmek.
A mester illatai megtalálhatók a 7Scents üzletében – Budapest V. Magyar utca 18.szám alatt, illetve online felületen is megvásárolhatók. Talán még a két kisplasztikája is eladó – de ebben nem vagyok biztos.
Őszinte szívvel ajánlom az illataival való ismerkedést, melyben nagy segítséget nyújt Pozsgai Ákos is.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Filippo Sorcinelli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!