bouquet

Filippo Sorcinelli: Voix Humaine 8 Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Gondolatok….

Megjelenés: 2016
Orr: Filippo Sorcinelli
Milyen: Unisex
Karakter: Orientális
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Elemi bergamott, kardamom.
Szív: Ambrette, narancsvirág, jázmin.
Alap: Olibanum, tejhab, vanília, bőr, tömjén, pézsma.
A SAUF kollekció tagja, mely egy újabb tömjénes csoda a mester műhelyéből.
A parfüm egy meditatív, spirituális utazásra hív. Üzenetének köszönhetően inkább komolyabb embereknek ajánlom, vagy azoknak akik hajlanak a misztikára, szeretnek hosszabban gondolkodni, elmélyülni.
Alkalomszerűen szoktam magamra fújni és illata nyugtatólag hat a most már hűvösebbre forduló őszön.
A művész szeretettel nyúl a  bibliai illatokhoz és ezeket – főképpen a tömjént – mutatja be különböző aspektusokból, mindig más és más aromákkal vegyítve.
A SAUF sorozatot az orgona különböző regiszterei inspirálták. A Voix Humaine egy orgona regiszter, mely emberi éneket szimulál.
A kreáció fűszeresen izgalmas kardamommal nyit, mely azonnal összezeng a kanárifa illóolajával, az elemivel.
Utóbbit nagyon szeretem. Elsőre citromot érezni, de utána átváltozik és gyantaköpenyt vesz fel, amelyet össze lehet keverni a tömjénnel. A kardamom és elemi pillanatok alatt megteremti azt a miliőt, amelyet a későbbiekben még inkább érzékelni fogunk.
Lágyan csillan fel a rózsa és jázmin a pézsmamályvával együtt.
Nem, nem mondanám virágos illatnak! Azt gondolom hogy a flóratrió arra szolgál, hogy puhítson és árnyalja a tömjén varázslatos erejét, illetve hogy láttassa mennyiféleképpen tud megmutatkozni az olaj.
Most, hogy már reggel óta viselem a csuklómon és ebéd felé tart az idő fordulatot vált az alkotás. A templomoknak van ilyen illata. A füstölőknek, bőrrel, fával keveredve! Határozottan emlékszem arra, hogy Szombathelyen éreztem egyszer ilyen aromát! Még nem volt itt a pandémia. 2 évvel ezelőtt ott töltöttem pár napot a nagylányommal. Egy késő délutáni séta alkalmával az ottani Szent Kvirin templomból áradt ki akkor orgonaszó kíséretében ez a földöntúli szép illat. Megálltunk az előtte levő pici téren és némán, áhítattal telve lélegeztük be ezt a szépséget a már besötétedett napon. Húsvét tájékán lehetett….Rengeteg gyertya égett bent.
A parfüm nagyon tartós. 3 – 4 óra elteltével, teljesen balzsamos árnyalattá transzformálódik. Simulékony és lélekmelengető lesz. Már szépen kivehető a benne meghúzódó vanília. Tejhab esszencia is kerül bele. Csak finoman sejtem meg a cukros szólamokat, ám ez olyan pazarul van belekeverve, hogy olyan érzésem lesz, mintha a bőrnek lenne egy édesebb árnyalata….!
Ennek a kompozíciónak különleges hatósugara van. Nem erős, de mégis lehet foszlányokban érezni és egy titokzatos lenyomatot hagy maga után. Leginkább füstölőre hasonlít egy árnyalatnyi citrussal ízesítve. Nagyon különleges.
Ma köd van és igazi, nyirkos őszi idő. Akármilyen furcsán hangzik, ezt az időjárást is szeretem. Ma amikor futottunk Bercivel más volt a falevelek illata, amelyek összefonnyadva szusszantak a lábaink súlya alatt.
Rajtam volt a Voix Humaine nyugtatóan meleg aromája.
Ó, hát mit érdekelt ez a kis hideg, amikor annyi szép dolog vesz körbe minket….
A SAUF kollekció és Filippo Sorcinelli összes alkotása megvásárolható a 7Scents üzletében melynek címe: Budapest V. Magyar utca 18., továbbá elérhető az online felületén is.
A Voix Humaine – t leginkább őszi – téli, hűvös – hideg időben szeretem használni. Tökéletes a meditáció elősegítésére is.
Unisex, komoly illat. Bátran ajánlom a kipróbálását.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Filippo Sorcinelli illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!