bouquet

Renier Perfumes: Anacaona Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Tündökölj!

Megjelenés: 2021.12. 10.
Orr: Christian Carbonnel
Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Ylang – ylang, osmanthus, őszibarack, geránium.
Szív: Jázmin, rózsa, ibolya, ámbra.
Alap: Pézsma, szantálfa, vanília, tiaré, vietnami oud, tölgymoha.
Idén december tizedikén zajlott a Renier Perfumes Anacaona világpremierje, melyet elsőként a világon nálunk lehetett kapni Pozsgai Ákos üzletében. A bemutatót maga Renier Rodriguez Mendez tartotta.
Mit tud ez a parfüm?
Mindent, ami a tündökléshez kell!
Az aranyvirág jelentés annyira találó, hogy amikor még nem tudtam azt, hogy mit jelent az illat neve, akkor is egy visszafogott csillogásra asszociáltam. Életörömre, szeretetre és szépségre.
Az Anacaona mindenkiből kihozza a ragyogást és mindenkin más lesz!
Van, akin fás odorú, van akin krémes, éreztem mély keleti illatot is, rajtam méhporos virág közvetlen a növény szívéből. Egy mézes – florális esszencia lesz, amely káprázatosan szép!
Az összetevőket hétpecsétes titok fedi, mert van egy rejtett akkord is benne – amelyet arany orchideának nevezett el a mester. Maradjunk annyiban, hogy az általam felsorolt esszenciák megtalálhatók az alkotásban, valamint abban is biztosak lehetünk, hogy a jegyzetek nagy része az egzotikus Dél – Amerikából származik.
…………………………
Anacaona királynő valóban élt a taino indiánok között a karibi térségben. Költő és zeneszerző volt, a népét a felvilágosodás felé vezette. Fellázadt a spanyolok ellen az esztelen és kíméletlen rabszolgaság miatt, amelyre őt és népét kényszeríteni akarták. A lázadásukat leverték, a királynőt kivégezték az alattvalóival együtt.
Neve azonban máig fennmaradt. Az arany virág Anacaona királynőre emlékezik, aki a tainók körében mindvégig a szabadságot és függetlenséget szimbolizálja.
Az alkotás a Renier Perfumes Cacique (férfi törzsfőnök) női megfelelője. Tehát a Cacique és az Anacaona egymást nagyszerűen kiegészítik.
……………………..
Ez a gyönyörű kompozíció a bőrömön finoman lágy, egzotikus virágok csokorját árasztja szét.
Nagyon nehéz külön bontanom a jegyzeteket, mert zseniálisan vannak megszerkesztve.
Az első percekben csilingelően magas és bársonyosan mély taktusok szólalnak meg egyszerre – ezúton is megteremtve már a nyitásnál a harmóniát. Az őszibarack mellett élénk yuzu és megnyugtató szantálfa akkordok csendülnek fel. Meseszépen tűnik elő a bolgár rózsa esszenciája a virágok királynőjével a jázminnal együtt.
(Itt szeretném zárójelben megjegyezni azt, hogy nem vagyok tipikus rózsarajongó. Illetve a növényt imádom kertekben, parkokban. Illatszerekben azonban nehéz megtervezni a finom rózsaillatot. Azt, amelyik nem mű és azt, amelyik nem tömény. Jelen esetben mindkettő kritériumnak tökéletesen eleget tett a parfüm.)
A flóra aromák között megjelenik az ozmantusz és az én első számú kedvencem a tiaré is.
Ékkőként fényesíti fel az alkotást! Biztos vagyok abban, hogy a tiare szépsége és az ominózus titkos összetevő eleme fűzi össze és teremti meg a mézes, „virágbibe” illatot és érzetet, amely nekem annyira tetszik. Édes virágpor aroma ez. Kicsit kókuszos, picit mézes és felbukkan benne a többi virág is, de rajtam (a bőrömön) háttérben maradva.
Megkérdeztük a bemutatón, hogy van – e benne oud? Igen van, mégpedig vietnami oud.
Ez teljesen más, mint amit már sokszor szagoltam! Lágyabb és krémesebb! Természetesen az alapjegyzetek összességébe közrejátszik a vanília és az ámbra együttese is. A végeredmény egy egzotikus, harmatosan lágy, opálosan fénylő remekmű, amelyet élvezet viselni.
………………………….
Az Anacaona egy elegáns parfüm. Az én fogalmazatom szerint.
A nehéz, tömör illatokat nem bírom viselni. Sokszor szeretném és másokon nagyon tetszik, de ha én teszek fel egy ilyent, akkor viszonylag hamar megfájdul a fejem.
Hozzám a levegős, fű – fa – virág kreációk illenek.
Főszereplőnk varázsosan őszinte. A természetessége páratlan – én ilyennek képzelem el a karib térség lankáinak az illatát. A vízesések, zöldek, gyümölcsök aromáit a virágokkal együtt!
Az Anacaonát szaglászgatva és viselve egy gyönyörű képeskönyv elevenedik meg egzotikus parfümbe csomagolva.
A bemutató előtt kicsusszant már a számon, hogy 2021 legelegánsabb illatmintáját tartom a kezemben.
Már akkor tudtam, hogy Szenteste teszem ki a Parfümbűbáj hasábjaira.
Tündököl!
Aranyfényben szikrázik.
Őszinte és természetes, nélkülözi a mázat és mégis leírhatatlanul csodálatos, mert könnyed és nagyon szerethető!
És az Anacaona Téged is szeretne szeretni, kedves Olvasó! Elbűvölni testet – lelket gyönyörködtető játékosságával és bájával, hogy aztán Te varázsolhassad el majd a  környezeted!
A kreáció a 7Scents üzletében – Budapest V. Magyar utca 18. – kipróbálható és megvásárolható.
Rajtam nagyon tartós, pedig szinte csak egy cseppet szoktam feltenni.
Hatósugara bőr közeli, vagy talán annál egy icipicit nagyobb. Az szokott ugyanis történni, hogy valamit biztosan  megéreznek belőle az emberek, mert a következő pillanatban a „mutasd csak” felszólítással már a nyakamban van az orruk.
Azt gondolom, hogy a vonzásfaktora is kiváló.
…………………………..
Ma este sokan gyertyát gyújtanak. Fenyőfák illatoznak mindenfelé. Finom beigli kerül a tányérokra és karácsonyi zene szól.
Olyan jó ez!
Minden napnak ilyen meghittnek kellene lenni. Én is felveszek majd egy szép ruhát, hozzá természetesen magassarkú cipellőt és a tündöklően szép Anacaonát permetezem fel magamra.
Áldott ünnepeket kívánok sok szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Renier Perfumes illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!