bouquet

Mendittorosa: North

Sharing is caring!

Mottó: Skandinávia fényei

Megjelenés: 2013
Orr: Anne – Sophie Behaghel
Milyen: Unisex
Karakter: Fás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Olasz bergamott, fekete bors, aldechidek.
Szív: Ózonos virág, jázmin.
Alap: Atlasz cédrus, virginiai cédrus, szerecsendió, haiti vetiver, indonéz pacsuli.
Kész vagyok ettől az illattól, ugyanúgy, mint a többi Mendittorosától!
Nem egyszerre szeretek beléjük, hanem szép lassan, de a vonzalmam utána már egy eltéphetetlen, önként vállalt szépséges kötelék!
A North az Odori d’Anime sorozat s azon belül a The Duo egyik tagja. A The Duo másik része a South. Érthető módon a North és a South egymás ellentétei és mindketten egyforma nagy erővel vonzzák a másikat.
A North tipikus északi, mozdulatlanságában is ámítóan szép, hideg, skandináv kreáció.
Az első igazi szerelem a parfüm iránt egy havas, téli napon történt meg egy utazás alkalmával. Otthon csak találomra választottam ki a mintát.
Azóta szinte folyamatosan használom és minden áldott nap más és más hangulatot vált ki belőlem – és ez olyan fantasztikus….
A készítményt egy ózonos tiszta, fás jellegű pézsmás fenyőillattal és megszórt virágokkal definiálnám.
Sokkal több ennél! A lélekhez szól.
Azon a napon amikor utaztunk a hószakadásban, sűrűn engedtem le a kocsi ablakát, mert imádtam szagolni a nedves havat és megbabonázva figyeltem a hópihék táncát. A bőrömből áramló parfüm egybeolvadt a hideg nedvességgel és az eredmény egy fűszeres, pézsmás, fenyőfás összegzés lett, melyben kidomborodott a vetiver gyönyörű aromája és egyszerre éreztem a hideg nedves és a melegítő száraz szólamokat.
A következő alkalommal sütött a nap és jócskán felmelegedett az idő. Akkor levegős, virágos képet mutatott a kreáció. A szeles hatás mellett halkan dúdolt a jázmin, és sugdostak a fás aromák. Az érzetem vidám volt és napsütötte, akárcsak a február végi kíváncsi krókuszoknak, akik kidugják a fejecskéjüket a földből, hirdetve a tavasz közeledtét.
Tegnapra ismét jó hideg lett. Szikrázó napsütésben vittük le a kutyát egy futtatásra a Dunapartra. Nos, az ózonos és az aldehides jegyzetek most bontakoztak ki leginkább. A folyami kavics nedves illata összetapadt a pacsuli földes esszenciájával.
………………………….
Ez a kompozíció csupa misztérium….! Az aldehides, levegős égi jegyzetek találkoznak a föld illataival. Az édes pézsma építi meg a hidat a felső és az alsó akkordok között.
Levegő, föld, napsütés, víz egyesül. Ötödik elemként  hamarosan felbukkan az alkonyulatban a Hold. Az étert ezúttal az aldehidek biztosítják, melyek bevonják az amúgyis képzeletindító lágy aromákat. Estefelé a  fenyőtűnedv esszenciája mutatkozik meg.
Immár mozdulatlanná válik az illat.
Elcsendesül a természet és a hold visszatükröződik az alig
fodrozódó Dunán. A fák őrként állnak mögöttünk.
Meseszerű téli este van!
A North csendesen lélegzik rajtam. Komoly, elegáns és nyugodt. A fás és a fűszeres komponensek lassú táncba fognak az aldehidekkel.
……………………….
Bizony, bizony, mindig elvisznek magukkal és megmutatnak valamit a rejtett világokból a Mendittorosák! Most is így történt.
Skandinávia fenséges nyugalma átölelt és örömmel adhattam át magam az érzékszerveimnek és a fantáziámnak.
Valószínűnek tartom azt, hogy a South tüzetesebb tanulmányozása után még inkább rálátok majd a The Duo – ra és megértem a lényegét.
A parfümöt a 7Scents luxusüzlet árulja Magyarországon. A nagy kiszerelés mellett mintaméret is vásárolható.
Az üzlet címe: Budapest V. Magyar utca 18., de természetesen online formában is elérhető.
A North közepes hatósugarú, unisex, nyolc órán át érezhető csupa lélek alkotás.
Nyugodt, visszafogottan elegáns, arisztokratikusan szép kompozíció.
Bármely alkalomra viselhető.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Mendittorosa illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!