bouquet

Meo Fusciuni: L’Oblio Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Forráspont

Megjelenés: 2017

Orr: Giuseppe Imprezzabile

Milyen: Unisex

Karakter: Fás

Kategória: Niche
Illatjegyek: Mate, tömjén, szantálfa, púderes jegyzetek,
pézsma, szalmagyopár, írisz, tölgymoha, szent fa.
Bizony, ez így volt!
Az első alkalommal nem szólított meg. Másodszor én zizeghettem túlságosan és elfintorítottam az orrom a praliné illatra. (Nincs is benne!!) GG viszont azonnal beleszippantott a nyakamba és…. – „Kicsikém, mennyire finom édeskés, levegős illatod van!” – mondta. Ő, aki egyébként meg tök antitalentum a parfümök világában. GG a nyugalom mintaképe, és ha éppen úgy adódik, akár száz dologra is képes figyelni egyszerre. Persze tovább nyünnyögtem. Azon a héten egy sűrű, nehéz periódusom volt, tele megoldandó feladatokkal, így utólag megállapítva nem voltam a harmónia állapotában, sőt! Ám egy több órás séta után, mintha kicseréltek volna. És a parfüm halkan beszélni kezdett.
A harmadik próbánál pedig…. Ó igen. Elvarázsolt!
Néma hajnalban keltem fel ma, felhúztam a redőnyt és leültem a nagy erkélyajtó elé. Nem csináltam semmit, figyeltem az ébredést és hallgattam a parfüm meséjét.
– „l’Oblio vagyok. A gazdám egy misztikus trilógiát álmodott meg és én lettem a legfiatalabb szereplője közülük. Hosszú – hosszú évszázadokról mesélt, utazásokról, emberekről, emlékekről, útkeresésről.
Hol van Ő?
Hol van Ő, ebben az inkarnációkkal átszőtt keszekusza világban? Merre tart? Mi a feladata?
Sejtései voltak. Az ösztönei azt súgták, hogy a gyógynövények  fogják majd egyszer megsúgni a választ. Az utazásai a Mekong vidékére vezették.
Távoli táj volt ez.
Más.
Illatos és párás. Esténként füstölők mélyédes foszlányait repítette felé a szél.
Itt ezen a tömjén illatú vidéken találta meg a csend pillanatát, és jött rá a jelenlétre. A múlt már nem volt fontos. Feledésbe merült. Pihekönnyű, megnyugtató boldogság szállt rá és ez a jelen teljességgel megélt pillanata volt. Ott volt a Forrásnál, amely megváltoztatta az életét.
Derűs nyugalommal tapasztalta meg az élet csodáját, a teremtést és azt hogy minden tökéletes.” –
………………….
A l’Oblio egy óda a tömjénhez különböző illatfázisokon keresztül. A füstölő aromáját végig lehet érezni a parfümkölteményben és mindig egy kicsit más is társul hozzá.
A nyitásban szerepet kap a mate – méghozzá zölden, nem kiszáradva, szinte nyirkosan.
Mellette jelenik meg az immortelle is. A szalmagyopár nagyon érdekes növény. Egyszerre hűvös, de édes is tud lenni! Ismerkedem vele.
Egyre jobban tetszik!
Körülbelül ezek a növények játszanak szerepet az indításnál.
Így a tömjén szinte élénken betrillázik a nózimhoz, és fogalmam sincs arról, hogy hogyan lesz majd tovább….
Nos…. A későbbiekben is lehet érezni az elemeket, de az energiájuk megcsendesül, halkabban mutatkoznak. Púderes jegyzetek csatlakoznak be és a meditatív palo santo!
Ó, hogy ez az akkord mekkora harmóniában lélegzik egyszerre a tömjénnel….!
És ekkor jövök rá arra, hogy ez a kompozíció csupa spiritualitás!
Segít átélni olyan nyugodt perceket, ahonnan az út csakis előre vihet és a múlt már nem fontos! A Forráspontban az ember a jelen tökéletesen átélhető pillanatával teremti meg a jövőjét.
Krémes pézsma lágyítja, szantálfa bódítja a parfümöt.
A tölgymoha finom határozottságával materializálja és a képzeletből a valóságba hozza az alkotást.
………………………
Giuseppe Imprezzabile alkotása egy remekmű – és abszolút megértem, hogy a 2017 – ig megjelent kompozíciói között ez a legszeretettebb neki is. Ki tudja – talán még most is.
A L’Oblio egy krémes, nagyon lágy, púderesen fás, megfoghatatlanul titokzatos visszafogott kreáció.
Extrátumról van szó, tehát tartós, szépen megmarad a bőrön reggeltől estig. A hatósugara bőr közeli. Bámulatosan szublimál a bőrrel.
Ennek az illatnak komoly vonzásfaktora van! Védelmező, óvó ösztönöket váltok ki vele, mert törékenységével, őszinteségével a másik nemben azonnal feléled a gyöngéd figyelem és féltés.
Rendkívüli aurával von be engem is és egészen biztos vagyok abban, hogy mást is.
………………………….
A parfümöt Magyarországon a szponzorom a 7Scents forgalmazza – Budapest. V. Magyar utca 18. – kipróbálható és megvásárolható a cég online felületén is.
Azt gondolom, hogy akit megérint a Meo Fusciuni manufaktúra egyénisége, annak tetszeni fog majd a L’Oblio illata és üzenete.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Meo Fusciuni illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!