bouquet

Meo Fusciuni: Luce Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Minden nap egy új világ ….!

Megjelenés: 2013
Orr: Giuseppe Imprezzabile
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – balzsamos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Nyírfalevél, bőr, cédruslevél.
Szív: Dohány, pacsuli, szantálfa.
Alap: Vanília, ámbra, benzoin.
Meo Fusciuni Notturno csodálatosan szép kompozíciójának a párja.
Míg az előbbi csupa misztikum és sejtelem, addig ez a ragyogás bámulatos megteremtése illatképekben.

Meo Fusciuni
Notturno, Luce, L’Oblio…. sorolhatnám őket.
Giuseppe illatai szűk réteghez szólnak. Sokszor szoktam mondogatni, hogy kiválaszt majd egy parfüm és elkezd neked mesélni.

Meo Fusciuni megszólít. De nem ám olyan “Hello hogy vagy, jól vagy? Akkor oké!”
Ő a lelkedhez szól. Olyan, mint amikor rájössz arra, hogy az életed folyamán, játszmák tucatnyi hártyavékony rétegeit aggattad magadra. Attitűdök, megfelelések, szerepek sokaságát éled át tán még a mai napig is, és ha nem figyelsz elveszel a sok álarc alatt….

Amikor létrejön a kontakt közted és a parfümjei között, lepattannak a mázak rólad.
Felszabadulsz, nagyon jó érzés ez.
Persze majd sokan mondják hogy ez nem is így van!
De ez lényegtelen🙂

A Luce, csakúgy, mint a Notturno az élet megélt pillanatait mutatja be.
És míg a Notturno a démonaid és a legsötétebb vágyaidat képes felszínre hozni, addig a Luce a reményt, szerelmet és a  hitet csillantja meg.
………………………
A krémes vaníliás és gyantás alapokon nyugvó szépséget stabil védelmet nyújtó bőr jegyzetek ölelik körbe. Szinte rögtön a reményekkel telt pirkadat jut az eszembe. Szépséges bíbor színekkel van  átitatva, mely maga alá gyűri az éjszaka nyirkos sötét kékjét. Első impulzusom mottóul az Aurora cím volt. Ezt azért vetettem el, mert utána eszembe jutott, hogy esetleg mások egy sötét történelmi eseményre asszociálnának. –
A Luce pedig semmilyen negatív, fájó emléket nem hordoz. Tele pozitív reményekkel egy új nap hajnalát köszönti.
A parfüm életének első percei nyirkos – keserű nyírfa szólamokkal tünedeznek fel, búcsúztatva az elmúló éjszakát. Ez a periódus nem tart sokáig. Átalakul és a pacsuli üde, kesernyés árnyalata a cédrus levelekkel együtt ébresztőt fúj. Elzavarja a nyirkosságot majd hamarosan becsatlakozik a dohány és a bőr eleme is. A bőrös odor egy keretet képez és ebben a biztonságot nyújtó védelemben bontakozik ki a krémes vanília, a száraz dohány, a balzsamosan édes szantálfa, ámbra, benzoin, és a friss pacsuli együttese. Ezek az illatelemek hozzák a kreációt egy állandóan rezgő finoman mozgó magasabb frekvenciába.
Nagyon szeretem viselni. Kifejezetten szép rajtam. Egy egészen picikét füstös inkább ámbrával telített vaníliás illat az, ami párolog ilyenkor a pulzus pontjaimról. Mindenképpen egy meleg és nyugtatóan lágy alkotásról van szó.
Azon kevés parfümök közé tartozik, amelyről nem tudom megmondani, hogy mely évszakban/napszakban  hordható a leginkább. Szerintem bármikor, bármilyen alkalomra tökéletes.
Most, hogy már jó hat – hét órája a bőrömön mozog lágy, de mégis karakteresen fénylő esszenciák építenek szépséges illataurát magam köré.
Mivel extrátum, csak egy csöpp kell belőle, és tart hosszú – hosszú órákon keresztül.
Különleges vonzásfaktora van. Ez a parfüm nem fogja azonnal felkínálni magát, de az erotikája pazar és titokzatos.
Ár/érték aránya teljesen megfelelő.
A Luce, csakúgy, mint Meo Fusciuni összes kreációja Budapesten, V. Magyar utca 18. szám alatt megtekinthető, kipróbálható a 7Scents luxusüzletben.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Meo Fusciuni illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!