bouquet

Bruno Acampora Profumi: Young Hearts Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Fiatalság, bolondság

Megjelenés: 2019
Orr: Miguel Matos
Milyen: Unisex
Karakter: Chypre
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Fenyő, galbánum, sáfrány, bergamott, nyírfa levél.
Szív: Balzsam fenyő, jázmin, rózsa.
Alap: Tölgymoha, ámbra, pacsuli, pézsma.
Art & Olfaction Awards díjas: 2020
Ígéretemhez hűen folytatom a  Bruno Acampora őrületemet. Ezúttal az Art & Olfaction Awards független kategóriában nyertes Young Hearts kreációt veszem górcső alá.
Az előző részben említettem, hogy az Acampora 54 sorozat összes tagját észrevették és dicsérték rajtam.
Ilyen még sohasem történt meg hogy egy márka, vagy sorozat összes tagja fuzionáljon a bőrömmel és akkora szerelembe essünk egymással, amelynek lüktető energiáját folyamatosan észreveszik mások is.
A Young Hearts talán legszembetűnőbb különlegessége az, hogy sohasem mutatja ugyanazt az arcát. Hasonlítanak egymásra az alkalmak, amikor felpermetezem, de nem olyan, mint előzően, vagy azt megelőzően. A dinamikája viszont egyforma erővel sodor és ránt magával. Van benne valami „zabolátlan csikószellem”. Hogy nevezzem másképp azt a vadulást, amit a fiatal, önálló életet elkezdő kamaszkorból éppen hogy csak kilépő félelmet nem ismerő lányok és srácok élnek át? Vakmerők, vadócok és falják az életet és az izgalmakat minden szempontból.
Hetvenes – nyolcvanas évek, NewYork, diszkó korszak, Studio 54.
A pletykák fénysebességgel terjednek a híres – hírhedt szórakozóhelyről, ahová világsztárok, művészek,  irodalmárok, gengszterek és luxusprostik járnak. A bejárat előtt hosszú – hosszú sorok kígyóznak, a biztonságiak pedig könyörtelenül megvédik a bentiek gátlástalan szórakozását a meghívóval nem rendelkezőktől.
A diszkók Mekkájában a szex, drogok, alkohol kimeríthetetlen tárháza áll a merészebbek rendelkezésére – mindeközben a hangszórókból dübörög a jobbnál jobb zene.
…………………
A Young Hearts sokkterápia – szerű indítása úgy gondolom lineáris lehet azzal az élménnyel, mint amikor valaki belépett a Studio 54 diszkóba mondjuk 1978 – ban és átélte a hangulatát. Bruno Acampora is járt ott. Vadul meglökő galbánum, bergamott és fenyő esszencia robog végig rajtam, rengeteg nyers kesernyés tölgymohával együtt. Feltűnően hivalkodó az illat megnyitása.
A chypre alapok egyébként végig intenzívek a kreáció életében. Rajtam a későbbiekben abszolút kivehető a „rózsa a bőrömön” című fejezet. Ez leginkább ahhoz hasonlít, mint amikor a sok tánctól megizzad egy kicsit az ember. A parfüm, melyet aznap visel valamilyen rózsaillat, de a felhevült bőr párolgása szintén érződik már és hihetetlenül csábító, erotikus lüktetéseket kibocsátva magából összefonódik a rózsaaromával is. A tölgymoha elem is beleolvad a bőrbe állatiasan nyers impulzusokat árasztva, melyet csak az ámbra és a pézsma édeskés kettőse  tompít le.
……………………….
Miguel Matos kompozíciója feleleveníti a hetvenes évek második, nyolcvanas évek első felének az illathullámát.
Ó, én nagyon szeretem a chypre stílust! Sokkal bátrabb, mint a körülbelül 15 évvel ezelőtti cukorhullám. Vadabb, nyersebb, izgalmasabb számomra. Volt egy időszak, amikor kizárólag ilyen extrabrutál zöld kreációkat viseltem: Halston, Piguet, Paloma Picasso, J’ai Osé „tettesektől” ….
A Young Hearts ennek a miliőnek az újratexturálása. Felpörgött és fantáziadús az első két – három óra. Nagyon extrovertált.
A későbbiekben krémesen zöldvirágos csoda lesz belőle.
Nem találok rá szavakat!
Az Art & Olfaction Awards a parfümök Oscar gálája. Évről évre megválasztják a világ legpazarabb illatait. Ez azért is rendkívüli, mert olyan alkotást keresnek, ami nem hasonlít semmihez, de hordható, sőt népszerű!
Miguel Matos zseniális stílusa itt is megmutatkozik.
Hiszen egy portfólió elkészítésével bízták meg.
Megvolt az elgondolás, egy korszak, egy érzés és erre kellett építkeznie Miguelnek.
Gondolj csak bele, mennyire nehéz a Studio 54 fénykorának megalkotása öt fejezetben.
Ráadásul egy olyan csavarral, amely a világ egyik legjobb alkotásává teszi!
…………………….
Természetesen ezt a parfümöt is rendszeresen dicsérik rajtam.
Lesz belőle nagy üvegem is, de a bakancslistámat lassan ki sem merem írni?
Szexi, hosszan tartó, óriási bűverejű, széles hatósugarú unikum.
Ezt is, mint oly sok gyönyörűszép parfüm remekművet a szponzorom üzletében lehet megvásárolni. (7Scents, Budapest V. Magyar utca 18.)
Biztosan tudom, hogy ez az illat felhívja a gazdájára a majd figyelmet.
Egy igazi önbizalom dopping lesz, pompázni fog benne!
Szeretettel
Tagged with:
Posted in Bruno Acampora illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!