bouquet

Anatole Lebreton: L’Eau Guilerette

Sharing is caring!

Mottó: Belle Epoque

Megjelenés: 2021
Orr: Anatole Lebreton
Milyen: Inkább női
Karakter: Virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Citrom, bergamott, fehér orgona, gyöngyvirág, vaníliavirág, fehér pézsma.
Amikor orromhoz emeltem a parfümöt, az valósággal visszarepített a múltba.
Képzeletemben elsárgult tekercsű filmkockák peregtek. Régi emlékek, melyeket még kisgyermekként hallgattam, nyárestéken elalvás előtt….
Az autó csendesen fékezett a barátságos kertes háznál. Frakkos fekete hajú férfi lépett ki az épület bejáratánál, karján egy csodaszép, magas, energikus nővel. A sofőr udvariasan meghajolt, kinyitotta a kocsi ajtaját a házaspár előtt, majd elsuhantak a belváros esti fényekkel tarkított forgatagába.
Odaérve a rendezvényre a férj lesegítette asszonya keppjét, majd besétáltak a bálterembe.
A nő gyönyörű volt.
Gondosan ondolált szőkés haja ráomlott a vállára, kivágott smaragdzöld ruhája, kiemelte testének ruganyos formáit.
Illatával, szépségével, kisugárzásával sok – sok szempárt magára vonzott.
Gyöngyvirág parfümöt viselt.
Egy pézsmás, hűs tavaszillatot, amely méginkább hangsúlyozta vibráló személyiségét. Parfümje rásimult a bőrére, átitatta hajszálait, beborította a ruháját. Nem volt sem sok, sem kevés az illat rajta. Hűvös de ábrándokat keltő üzenetet hordozott. Édesen rámosolygott büszke férjére, és boldogan kezdték el járni a slow foxot.
…………………
Anatole Lebreton illattörténész alkotásai zseniálisak! Kiemelkedő érzéssel újrateremt régi illatemlékeket, és a mai kor igényeinek megfelelően mutatja be azokat.
Pontosan ilyen ez a törékeny, szerény, romantikus illat is.
A kezdetekben kesernyésen friss citromos nyitáshoz, orgonavirág és gyöngyvirág csatlakozik. Nem tudom elmondani azt, hogy melyiket szeretem jobban. A folyamatában megmaradó citromos és bergamott aromák miatt azt lehet érezni, mintha az orgonaleveleket szétpréselnénk az ujjaink között. Ez biztosítja azt, hogy végig nedves, egy árnyalatnyit kesernyés virágillatot hoz magával a kreáció. Néha a citrom visszavonul és a gyönyörű, reggeli párában lélegző, kipattanás előtti bimbózó, fehér orgonák tiszta és csábító esszenciáját varázsolja elénk Anatole elképesztő tudással. Amikor eltűnik a fény az alkotásról, akkor megérezzük az árnyékos aljnövényzetből kikandikáló hófehér gyöngyvirágokat zöld köntösükkel körbevéve.
És ahogyan a szél elfújja a napot beárnyékoló fellegeket, úgy világosodik ismét fel az illat. Kibontakozik a fehér pézsma és vaníliavirág poros aromája.
Nyugodtan lehet azt mondani, hogy egy egyszerű lineáris parfümről van szó.
De hogy ez mennyire nem igaz!!
Ez a maga valóságában végig szűrt, árnyalt, rendkívül érzékeny illat, végig hullámzik csendesen. Olyan, mint a békés természet, amely mindig őszinte arcát mutatja, de sohasem ugyanaz!
A L’Eau Guilerette a második Anatole illatom, amelynél beterveztem, hogy a biztonság kedvéért tartalékolok még egy üveggel.
Ez a kompozíció is a 7Scents üzletében kapható – Budapest V. Magyar utca 18. alatt.
A parfüm reggeltől estig él a bőrömön.
Hatósugara után forognak az emberek. Miért is? Azért mert arisztokratikusan csábító. Elegáns és mégis közvetlenül természetes.
Az 50 milis kiszerelés ára 40000 forint. Ezért az árért egy igazi luxusillat kerül majd boldog tulajdonosa kezébe.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Anatole Lebreton illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!