bouquet

Hiram Green: Arcadia

Sharing is caring!

Mottó: Idill
Megjelenés: 2022
Orr: Hiram Green
Milyen: Unisex
Karakter: Aromás – fougere
Kategória: Niche
Illatjegyek: Francia levendula, tonkabab, érlelt pacsuli, olasz bergamott, fűszerek, gyanták, jázmin, rózsa, kaledóniai szantálfa.
Íme, egy újabb vegán Hiram Green unikum! Nem véletlenül rajongok a mesterért! Olyan remekművek kerülnek ki a kezei közül, amelyek semmihez sem hasonlítanak és ráadásul sokáig….nagyon sokáig ott tartózkodnak a bőrömön.
Hogy ez a csupa levendula, bergamott kezdet elvarázsol, az nem vitás! Hiszen ott vibrál a csuklómon a csokorba gyűjtött keserfanyar liláskék levendula. Tokkal vonóval, kékes szárral, hegyes levelekkel és elbűvöl a növény hűs nyugalmával. Nem tart sokáig mert a bergamott egykettőre felráz a nyugodt szemlélődésből.
Felnevetek!
Tudod, mit csinálok most?
Itt ülök a kertben. Előttem egy macsek, mellettem egy kutya, mögöttem kecskék, fölöttem rigók és zöld, zöld, zöld. A mi levenduláink ugyan megadták magukat, de lesz másik! Amikor ennyi impulzus ér, átadom magam a képzeletemnek.
Hozzásegít az Arcadia.
Ebben a parfümben látom meg a legszebb színű nyári naplementét, amely lebukik a horizonton!
És ismét….huss….volt, nincs levendula!
Hirtelen fűszeres, zamatos fougere hullámok árasztanak el és kezdődik a kaland!
Szafari ruha és kalap van rajtam. A felfedezők kimeríthetetlen kíváncsiságával vágok neki az ismeretlennek, hogy meghódítsam a világot és megtaláljam az eltűnt városok arany kincseit. Utam páfrányligetek és őserdők között vezet csobogó patakokkal frissítve. Hatalmas cserjéken a csavarodó indák mögött mézédes jázmincsoportok teszik édessé, fülledté a levegőt.
Képzeletemben ősrégi szakrális monumentumok magasodnak ki a dzsungel mélyén. A falmaradványok között vadrózsa burjánzik, uralma alá hajtva a sokszáz éves köveket. Bársonyos szirmaik színe mélybordó. Sejtelmesen izgató párát lélegeznek ki a nedves levegőben. Az építményt körbelengi a gyantaszagú fák balzsamos levegője.
Figyelem a köveket, a faragásokat….
Egy törzsi éneket hallok és dobszót….és életre kel a múlt….
……………………….
Összességében az Arcadia tényleg remek lett! Felfedező vagy inkább újra felfedező(?) illat. Nagyon sokszor vettem azt észre hogy az illatcsoportok váltakozva ismétlődnek, időről időre felbukkannak. Olyan, mint egy szép dallam refrénnel.
Másrészt pedig valahogy ismerős ez az egész kompozíció – csak nem tudom megfogni azt hogy honnan!
Rajtam érezni a levendulát, a pacsulit a jázmint és gyantákat. Ügyesen vannak benne elrejtve a virágos és a fűszeres jegyzetek, és amikor felbukkannak elárasztanak a régi szép emlékek!
A teljesen unisex illat hosszan tartó, a bőrön közepes hatósugárral van jelen.
Május elején Hiram Green Magyarországra látogat és bemutatja az Arcadia illatát a 7Scents üzletében (Budapest, V. Magyar utca 18.) Emellett az eddig megjelent összes alkotása kipróbálható és megvásárolható a művésznek!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Hiram Green illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!