bouquet

Blackbird: Pipe Bomb sorozat

Sharing is caring!

Ezek az illatok nem egyszerre születtek meg és talán nem is volt céljuk az alkotóknak az, hogy mini széria legyen belőlük – mindenesetre az én értelmezésemben az lett.

Az előszóban annyit teszek még hozzá, hogy engem parfüm(ök) még így nem tett(ek) lóvá!
Egészen elképesztő, hogy milyen változásokra képes(ek) . Jelen esetben fokozottan érvényes a bőrkémia. A termékek tesztelése nem egyszeri alkalommal történt meg.
Szóval következzen a négy részes amerikai sorozat bemutatása, amelytől én az első percekben hátast dobtam és nem akartam hinni az orromnak!
Na de aztán….!
………………….
Pipe Bomb
Megjelenés: 2012
Orr: Eliam Puente
Milyen: Unisex
Karakter: Akvatikus – aromás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fémes jegyzetek, tengervíz (sós víz), ámbra.
Megmondom őszintén, hogy amikor leemeltem a kis mintafiola tetejét elfintorodtam. – Jaj, mi lesz, ha felfújom? – morogtam, de nem is csapott be a sejtelmem, mert ez a parfüm az első percben bizony savanyú szagú volt. Eszembe jutottak iskolás korom gyakorlati órái, amikor alumíniumot hajlítottunk – ne kérdezd, hogy mit, mert szörnyen utáltam az egész fémes, kopácsolós procedúrát, ahol mindig mindent patentra ki kellett mérni!
Na gondoltam, ez a parfüm is jól indít.
„Tessék kérem! Itt a legújabb illatszenzáció. Nem kell elmenni az autószerelő műhelybe, mert már a bőrén is szagolhatja ugyanazt. Ilyet úgyse talál a piacon!”
Eltelt jó tíz perc. Vagy tizenöt is talán?
Én sárkánykodtam tovább, aztán ahogy az lenni szokott, arra lettem figyelmes, hogy végre elmúlt ez a kellemetlenség és egyszerre milyen jó lett a levegő.
Igen, a levegő! Az eszembe sem jutott, hogy ezt a finom, éteri, és gyengéden ámbrás illatot én árasztom magam körül.
Kellemes volt, diszkrét, lágy szellő fuvallataként áradt szét a testem körül. Végigsimított cirógatva, bársonyosan….
Ha tudnád, hogy elszégyelltem magam! De az elején nagyon nem tetszett! És a Pipe Bomb egy pillanat alatt változott át. Ez számomra felfoghatatlan, de igaz.
Kifejezetten szeretem a puha simogató parfümöket. Ilyen lett! Sem erős, sem édes, hanem puszilgatós. Ez bársonyillatú, lágy érintés, melyben a sós pára megjelenik, az alumíniumszag meg eltűnik.
G.G. pedig jól lekritizált.
– Ez neked büdös drágám? – kérdezte. Nekem ugyan nincs olyan kritikus orrom, mint neked – de ha megkérhetlek, használd máskor is ezt, jó? „
…………………..
Pipe Bomb Intense
Megjelenés: 2015
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – borostyános
Kategória: Niche
Illatjegyek: Sós víz, ámbra, fémes jegyzetek, füst, oud.
Az Intense esetében sem változott a kezdeti ódzkodásom. Ha lehet azt mondani, akkor még elvetemültebb nyitás volt. A Hungaroringen éreztem egyszer ezt a szagot, amikor a nagy sebességgel hajtó gyorsasági motoroknak kipörgött a kerekük. Összecsapott az aszfalt és a gumi. Füstös, égett kátrány effektust hagytak maguk után….
A leszáradás után jelentősen enyhültek a fémes jegyzetek, viszont teljesen már nem tűntek el.
Sőt. Mivel az Intense az oud elemét is tartalmazza, itt már nem egy lágy, puhán ölelő finom alkotás kezdett kibontakozni. Karakteres, domináns kompozíciót kaptam amelyben a sós jegyek és az oud nagyszerűen érvényesültek, a fémekkel együtt. Az ámbra egészen háttérben jelentkezett csak.
Ez a változat jóval dominánsabb, mint az elődje – én inkább a maszkulinabb illatok kedvelőinek ajánlom. És előre elnézést kérek most…. Folyamatosan ez jár a fejemben: autó és motor őrültek illata lesz majd! Fémes, dinamikus és nagyon menő!
Bő két órának legalább el kellett telni ahhoz, hogy megadja azt a simulékony bársonyosságot, amit a 2012 – ben elkészített alap érzékeltetett.
………………………
Pipe Bomb Pink
Megjelenés: 2019
Orr: Nicole Miller
Milyen: Unisex
Karakter: Virágos – aldehid
Kategória: Niche
Illatjegyek: Animális jegyek, tengeri sós víz, fém jegyzetek, rózsa, izzadtság, rózsaszín zsírkréta.
Hmmm…. Hát, itt van ez a kis hamis! Nálam a legnagyobb meglepetést okozta! Ez volt életem első Blackbird illata! Hogy mi miatt volt savanyú rajtam (annyi minden belső folyamat lejátszódhat a szervezetben és változtathatja meg a bőrünk illatát) azt nem tudom. Tény, hogy az első alkalomnál visítottam egyet, mert megkérdőjeleztem, hogy ez parfüm – e, vagy valami egészen más.
Most ismét viselem. Szenzációs a Pipe Bomb Pink!
Tény, hogy két hete egy gramm húst nem fogyasztottam – de nem hiszem, hogy ez lenne az oka….
A mostani nyitó illatom hideg tengervizes és sós fémes, de napsütötte! A norvég és a kanadai tengerpartokat képzelem ilyennek el. Nyaldossák a hullámok a köveket, fújdogál a szél, látom a hajókat a vízen és kb. 20 fok van a napsütésben!
A fémes árnyalatokat gazdagon árnyalják a rózsa aromái. Nem a nehéz telt illatú, hanem inkább némelyik futórózsára hajazó könnyed, légies odorú!
Igenigenigen!
Életem egyik felfedezése a Pipe Bomb Pink átváltozása!
Pár hete azt mondtam, hogy nem Barbie illat. Ez igaz, de valahogy mégis kifejezetten szexi rajtam. Van az alapokban rafinéria, csábítás, és van benne érzékeket felkorbácsoló vadmacska! Elbújtatva vattacukorral és fémmel!
Megszerettem! Ez van! ?
……………………….
Pipe Bomb Blue
Megjelenés: 2020
Orr: Henry Aesoph
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – vizes
Kategória: Niche
Illatjegyek: Tej, tömjén, fémes jegyzetek, pacsuli, tengeri só, ritka kék dolgok, ibolya, izzadtság.
Első blikkre a legkönnyebben emészthető Pipe Bomb portfólió tag.
Hogy milyen? Rajtam egy acélos tömjén aroma. Egyrészt hideg és racionális, másrészt álmodozó és megengedő. Ez a két érzés kiegyenlítődik és a végeredmény kifejezetten élvezhető. A sós víz elemei végig hullámoznak, és az az érzésem mintha egy kék színű tengeren ringatóznék.
Talán a legkevésbé hasonlít az eredeti verzióra. A bőrömön a Blue nem igazán tartós, ellentétben a három előzővel.
…………………………
A teljes Blackbird sorozat – így természetesen a Pipe Bombok is kipróbálhatók és megvásárolhatók a 7Scents üzletében (Budapest V. Magyar utca 18.) és online felületén.
Hogy milyenek ezek a parfümök?
Avantgardok, minimalisták és a felszínük alatt kristálytiszta tökéletesség van.
És valóban.
Számomra az egyik legnagyobb meglepetés pontosan a Pipe Bomb csapat volt. Bár pillanatnyilag nem az én világom, azt mégis el kell ismerni, hogy egyéniek, egyediek, kivételes minőségű, rendkívül exkluzív, ultramodern parfümöket készítenek és nagy örömömre szolgál, hogy tesztelhettem őket.
Szeretettel ajánlom a bátor kísérletezőknek kipróbálásra!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Blackbird Blackbird illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!