bouquet

Rituals: Poéme d’Azar

Sharing is caring!

Mottó: Yalda

Megjelenés: 2018
Milyen: Női
Karakter: Orientális
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Fekete ribizli, orrisz gyökér, gránátalma.
Szív: Mandulatej, vanília, bolgár rózsa.
Alap: Tonkabab, pacsuli.
A parfüm az ősi perzsa ünnep – a jalda ihletésével született – gyönyörű púderes illat.
De mi is az a jalda?
Ez a téli napforduló ünnepe az iráni hagyományokban. A fényünnep! Hát nem csodálatos, hogy szinte minden ősi kultúrában megünneplik a fény születését? S, mikor máskor, ha nem a leghosszabb éjszaka alatt?
A Sáb-e Jálda vagyis a születés éjszakája a mai napig családi összejövetelekre ad okot decemberben. Az év leghosszabb éjszakája alatt finomabbnál finomabb ételeket fogyasztanak el a hozzátartozók. Együtt virrasztva várják a napfelkeltét. Úgy tartják, hogy a Yalda képes, minden ártó energiát, betegséget, szegénységet, bánatot az ellenkezőjére fordítani.
Nos, meglehetősen paradox hogy épp a nyári napfordulóhoz közeledve nyúltam az illatszekrényembe, hogy meséljek róla, de sebaj! Ez a parfüm úgyis négyévszakos!
Tulajdonképpen a Poéme d’Azar mandulás púder illat, amely a nők nagy részénél biztos befutó. Ez az édesre hajazó tejes vaníliaalapokra elhelyezkedő parfüm a tonkabab esszenciájától még egy picit karamellizált árnyalatot is kap. Így a hatás romantikusan nőies lesz. Valamennyire érzékelhető benne a gránátalma és a ribizli aromája is főleg a felfújástól számított első harmadban. A pacsuli halkan, mintegy kísérőként simul bele a kreációba.
Azt olvastam hogy Dior Poison Girl parfümhöz hasonlít.
Nem, nem hasonlít. Pillanatnyilag nem is tudok rokon illatot mondani, bár ismerős szólamokat hordoz, és nekem kicsit olyan érzésem van hogy a slágerparfümökből merítettek egy csokorral és azt gyúrták össze. .
A Poéme d’Azar az olcsó árkategóriájú és jó minőségű termékek közé sorolható, hiszen a Rituals neve önnmagáért beszél.
Én a cég parfümjeit elvétve használom, ami nem jelenti azt hogy nem tetszik. A testápoló és enteriőr készítményeit viszont annál rendszeresebben vásárolom.
Az édes jellegű parfüm kedvelőknek nagyon fog tetszeni.
A tartóssága és hatósugara közepes. Vonzásfaktora azt gondolom, hogy nagyon jó.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Rituals

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!