bouquet

Rochas: Tocade EdP

Sharing is caring!

Mottó: Szeszélyes
Megjelenés: Első változat: 1994, második: 2013, harmadik: 2018
Orr: Maurice Roucel (1994)
Milyen: Női
Karakter: Orientális
Kategória: Mainstream
Üveg design: Serge Mansau (1994)
Illatjegyek: Fej: Geránium, bergamott.
Szív: Írisz, rózsa, jázmin.
Alap: Tonkabab, vanília, borostyán, labdanum, mandula.
Mielőtt hozzákezdenék az illatmesémhez, szeretném elmondani, hogy a Tocade NEM hasonlít a Shalimarhoz! Éveken keresztül olvastam okfejtegetéseket, hogy így meg úgy „másolva lett” – ez túlzás. Valóban tapasztalhatunk benne erőteljes vintage jegyzeteket, de szerintem ettől szép. Egyébként mostanában nagyon kilóg a megszokott egyenillatok közül.
Azt gondolom, hogy elég mindenkinek körülnézni az „illatévtizedek” terén és ott könnyedén megállapíthatja, hogy egy – egy periódusnak a  parfüm stílusa éppen melyik divatos irányzatnak hódolt be.
A nyolcvanas, kilencvenes évekre jellemzően az erős, dekadens chypre kategóriák uralták a trendet, vagy pedig a szintén karakteres aldehides, fűszeres kombinációk. Ez utóbbiakban felfedezhető volt egy, a régi szép időkbe visszanyúló nosztalgikus jelleg.
Nos, hát az eredeti verzióhoz képest minimalizáltra sikeredett parfüm még mindig jó és hordható.
Sőt. Azok fogják majd igazán tudni viselni, akik szeretik a  meghökkentőt. Nem óhajtanak beleolvadni a tömegbe.
A Tocade illatát simán elképzelhetőnek tartom egy dark/gotic stílushoz, üzleti öltözethez, de természetesen délutáni és esti programokhoz is.
Tud nagyon díva is lenni!
Számomra a legszebb arcát a felpermetezéstől számítva bő egy – két óra után kezdi megmutatni.
A tonkabab vezérfonala köré csatlakozik a vanília, labdanum és a borostyán. Ezek az akkordok mélyek és krémesek. Talán a tonka adhatja meg benne azt a sok finom árnyalatot és szeszélyt, amelytől olyan sok arca van. A rózsa és jázmin mintha picit hivalkodna nekem. Sajnos, ez lehet az én hibám is, mert ezt a két virágot elbújtatva szeretem!
Most őszintén: hány ezer tonna virágra lenne szükség, hogy az illóolajukat tegyék bele az évente óriási számban megjelenő illatszerekbe?
Nem, nem vagyok természet romboló. Alig szedek le otthon is virágokat. De a parfümök döntő többségébe rosszul kevert szintetikus és olcsó minőségű illóolajokat tesznek, innentől kezdve az egész termék mesterséges hatást kelt. Valószínű ez az oka annak, hogy kekeckedek rózsa és jázmin kolleginával. Szegénykék, pedig nem is tehetnek róla….
De lépjünk túl!
Szép a geránium nyitása. Tetszik és ízlésesen van elhelyezve a poros írisz is.
A Tocade viszonylagos biztonsággal kapható online felületeken és mivel idejétmúlt kreáció, ezért olcsó. (Én például rengeteg nem trendi cuccot találtam már pár ezer forintért, ami tök jó – amúgy meg eszem ágában sincs azt hordani, amit a többség.)
A 100 milis illat jelenleg 12000 – 21000 Ft között mozog.
Nagyon tartós. Nekem elég tömör, képtelen lennék a fuffancsfüggönyében élvezkedni. Néha teszem fel csak magamra.
Ahhoz viszont túl szép hogy ne beszéljek róla csak egy pár szót.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Rochas illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!