bouquet

Dolce & Gabbana: Sicily

Sharing is caring!

Mottó: Nincsen Itália Sicily nélkül!

Megjelenés: 2003
Orr: Nathalie Lorson
Milyen: Női
Karakter: Virágos – aldehid
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Banán, aldehidek, lonc, narancsvirág, bergamott.
Szív: Rózsa, jácint, szerecsendió, jázmin, hibiszkusz.
Alap: Pézsma, szantálfa, heliotrope.
Kevés olyan retro illat van, amelyet nem igazán engedek ki a markomból….! A Sicily ilyen. Kortalan, örökzöld, időtlen stílusú szépség. Megunhatatlan és páratlan.
Nem titkolom azt, hogy leginkább a mediterrán kategóriába sorolható illatok hoznak lázba – talán azért mert én inkább egy északi típus vagyok, és hát tudod…. az ellentétek vonzásában jó dolog élni?.
A Sicily üzenete felevenítette az aldehides jegyzeteket egy modern köntösbe ágyazva. Az aldehidek és virágos elemek összemosásával született meg ez a káprázatosan fényes, csillogó, ragyogóan krémes kompozíció.
Rögtön az iniciáléban bemozdul már az aldehid, szépen fuzionálva a bergamottal és lonccal. Kevés ilyen gyönyörű loncot lehet észrevenni a parfümökben. Ellenben banánt nem érzek benne, még úgysem, hogy igyekszem azt odaképzelni.
Továbbra is a sok virág szerepel a középpontban. Rózsa, krémes jázmin, jácint, narancsvirág, hibiszkusz ragyognak a tisztán csillogó szappanbuborékos fényben. Mivel több fajta florális esszencia szerepel a kompozícióban, elég nehéz különválasztani a jegyzeteket.
De ettől a hatalmas virágcsokortól olyan szép és napfényes, akárcsak Itália!
Az alapokat vaníliás szantálfa és bársonyos pézsma szolgálja.
A Sicily parfüm, akárcsak a By – kilóg a sorból. Valahogy nem illeszkednek be a mai kor trendjébe.
Mondhatom azt hogy szerencsére? Naná, hogy igen! Attól leszek különleges, ha felpermetezem magamra. Nem azonosulok a tömeggel – mert nem is akarok, és mert stílust adok, utánam és a végtelenül finom parfümöm után fordulnak az emberek!
Nem mai illat. Mégis modern unikum, és szerencsére nem teremtették meg a flankereit sem. Egy hasonlóság azonban van – mégpedig a Velvet sorozat Sicily tagja.  2018 – ban reformuálták kevés alkotóelemmel létrehozva az ősillathoz csak hasonlító változatot
A Sicily arca egyébként a csodaszép Monica Bellucci.
Ő az a tipikusan mediterrán gyönyörű nő, akinek temperamentuma és szépsége olyan csodás, mint Olaszország.
Azt olvastam hogy megszüntették a gyártását, de még Szicíliában elvétve kapható.
Nagy kár hogy nincs már forgalomban. A Sicily az a parfüm, amelyre nem lehet ráunni! Minél többet használom, annál finomabb. Beivódik a bőrbe, textiliákba és minden ilyen illatú lesz.
Pár Parfümbűbájos csoporttárssal kutatgattunk, hogy dupe példányokat kik gyártanak. Nos, a Parfum Parlour és a One is készít majdnem teljesen olyan parfümöt, mint az eredeti.
One dupe példányom nekem is van. A tartóssága egy kicsit gyengébb és valamivel lágyabb, mint a 2003 – ban megalkotott szépség.
Vonzásfaktora akár egy mágnes.
Nem csak nosztalgiázóknak ajánlom, hanem minden hölgynek kortól függetlenül.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Dolce & Gabbana illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!