bouquet

Meo Fusciuni: 2# Nota di Viaggio Shukran

Sharing is caring!

Mottó: Köszönöm!

Megjelenés: 2011
Orr: Giuseppe Imprezzabile
Milyen: Unisex
Karakter: Gyógynövényes – földes
Kategória: Niche
Illatjegyek: Marokkói menta, citromfű, dohány.
A Shukran a Nota di Viaggio trilógia második része, melyet Marokkó ihletett meg.
Mentával indítunk.
A növény finom teájának van ugyanilyen illata!
Egyre többször adom meg a teázásra szánt minőségi időt. Ez nem egyenlő a reggel sebtében lefőzött itallal, melyet magammal viszek a  munkába.
Ez más, szinte szertartásszerű. Gondosan leforrázott gyógynövényekből álló főzet, melyet kicsit állni hagyok.  Majd csészébe öntöm…. Két tenyerem közé veszem és a kiáramló illat belengi a helységet. Miközben kis kortyokban fogyasztom és élvezem az élet nyújtotta apró örömöket, jólesik elmélázni egy kicsit
Szinte minden érzékszervem követi a parfüm nyitását. Mi sűrűn készítünk otthon mentateát. Hűsít, nyugtat, üdít. Aztán van hogy nyaranta a limonádés kancsóba a citrusokon kívül beledobok egy marékkal a gyógynövényből…. Vagy itt van például az isteni arab tabouleh, amelyet el sem tudok képzelni egy nagy adag menta nélkül. Ez az egyik legfinomabb vegán hideg étel a világon….!
Látod?…. Milyen egyszerű a kezdet és mennyi – mennyi emléket és gondolatot ébreszt fel.
A menta édes hűvösségét kiegészíti a citromfű páratlan aromája!
Az az érdekes ebben a parfümben, hogy a két alapvető gyógynövényem köré épül fel.
A lakásom parfüm ÉS melissa illatú! Már beivódott szinte mindenbe? Ha illóolajat párologtatok az elsősorban citromfű, de mellette a levendula, eukaliptusz és menta is szokott szerepelni. Slussz! Mindenre nyitott vagyok, aztán mindig maradok a saját szignóimnál.
Miután felfújom a parfümöt, egy rövid ideig a menta friss akkordja érezhető csak! Észrevétlenül csúszik oda a másik elem. Aki ismeri a citromfű aromaterápiás hatását az tudja hogy harmonizál, nyugtat, kiegyensúlyoz. Megfelelő a stresszes idegrendszerre.
Tehát a herba még inkább elősegíti a béke állapotát. Nagyon szépek együtt.
Ellensúlyként a dohány földeli le az akkordokat. Kicsit szilárdít, kicsit tartósabbá teszi az egyébként könnyen illó menta aromát.
A dohánylevél alapokat ad a mélységével. Látszólag teljesen más jellegű, mint a felsoroltak, de ez kell ide! Biztosítja a teljes harmóniát.
Három egyszerű összetevője van ennek a kompozíciónak, mégis egy páratlanul szép alkotást kapunk, mely letisztultan nagyszerű.
Giuseppe Imprezzabile Marokkóban olyan kutatásokat végzett, amelyben a régi őshonos növényeket figyelte meg és azok felhasználási területeit. A Shukran tisztelgés feléjük az illatok nyelvén.
Én nagyon szeretem ezt a parfümöt. Rajtam közepesen tartós, gyengéd hatótávolsággal. Az igazsághoz tartozva azt is el kell mondanom, hogy ez az illat már ismertebb a művészparfüm kedvelők szegmensében. Kivétel nélkül gyönyörűnek vallják, de kevésbé tartósnak.
Vagyis a Shukran nem tart teljes napon keresztül.
De!
Gyógynövényes, aromaterápiás illat, amely valóban egyedülállóan meseszép. A gyógyhatása a lélekre azonnal érezhető és ilyen kevés van a világon.
Giuseppe Imprezzabile biokémikus, etnobotanikus, aki a parfümkészítés előtti időszakát utazással és növénykivonatok gyógyászati katalogizálásával töltötte.
Meo Fusciuni illatai Magyarországon kizárólag a 7Scents üzletben – Budapest V. Magyar utca 18. – kaphatók illetve az üzlet online felületén.
Jó szívvel ajánlom a művész kreációit kipróbálni!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Meo Fusciuni illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!