bouquet

Flancos: Volcano EdP

Sharing is caring!

Mottó: Átölel

Megjelenés: 2021
Milyen: Férfi – de inkább uniszex
Karakter: Fás
Kategória: Designer
Illatjegyek: Fej: Citrom, grapefruit, eukaliptusz, bors.
Szív: Frézia, rózsa, fahéj, kömény.
Alap: Tölgyfazuzmó, szantálfa, vanília, mandula.
A Flancos manufaktúra tavaly bővítette a portfólióját és forgalomba hozta az illatszereket is. A Volcano parfüm ugyanabban az évben született meg, mint a Monsoon és a két termék tulajdonképpen egymás testvére. Én azt gondolom hogy mindegyikük unisex viselet, sőt rétegezve is lehet őket hordani, amellyel különleges, egyedi hatás érhető el.
Nézzük csak meg, hogy mit tud a Volcano?
Az első impulzusom róla a friss, lédús citrus nyitány, mellyel keveredik az eukaliptusz. Ezt a gyógynövényt viszonylag ritkán teszik bele a parfümökbe – szerintem hiba, de örüljünk ennek is.
Az eukaliptusztól hűsítő, szinte mentás árnyalatot kap.
Virágok helyezkednek el a kompozícióban. Frézia és rózsa. Lágyan a háttérből mozgatják bódító szirmaikat. Nem sokat. Pont annyi árnyalatot visznek be, hogy tompítsák a kömény kesernyés és a bors csípős aromáját. Az alapokban füstös szantálva és tüzes, ínycsiklandozó fahéj bontogatja szárnyait, míg a Volcano szépségét az erdős illatú tölgyfazuzmó és az édes mandula szólam hangsúlyozza ki.
………………………..
Mintha nem is egy illatról beszélnék.
Teszteltem a Volcanót magamon és GG – n.
Rajtam hűvös és pimasz. Talán a kihívó szó illik rá leginkább.
Bors, citrom, eukaliptusz illatom van benne, kicsi rózsával.
…. Repülök vissza az időben a huszas/harmincas évek Skóciájába. Kockás bokáig érő szövetnadrágot viselek bakanccsal, kasmírpulcsival, zakóval és hanyagul a fejembe húzott simléderes sapkával.  Zsebredugott kézzel rovom a macskaköves utcákat. A házak előtti falatnyi kis kertekben rózsák és hangák hajladoznak a párás időben. Hátam mögött a távolban Edinburgh hatalmas kéményei látszódnak halványan.
G.G. bőrén ugyanez a parfüm parázslik! Jó érzés odabújni hozzá és érezni azt, hogy átölel. Nem tudom, „hogyan  csinálja azt”, hogy beédesedik rajta – gondolom a mandula és vanília teszi (no meg a bőrkémia). A szantálfa füstöl, ég, s ahogy dobog a pulzuspont a csuklóján, úgy löki fel az apró, erotikus füstfellegeket! Ha a páromat ehhez az illathoz kellene öltöztetni akkor előremennék fél évet az időben és gyűrt, rusztikus homok és bézs árnyalatú leneket adnék rá. Ő az, aki imádja a vizet és teljesen mindegy neki az, hogy egy pici ér, vagy a végtelen óceán partjainál sétál.
Rajta száraz, meleg, erotikus illattá alakul a Volcano.
G.G. olyan, mint egy hosszúra nőtt déli, szikár pasi, szinte látom őt Nápoly partjainál.
………………………
Hosszan tartó, közepes hatósugarú illat, melyet bármely évszakban lehet használni. Ár/érték aránya nagyszerű.
A parfüm kifejezetten illik a Flancos manufaktúra egyedi stílusú világához, ugyanúgy, mint a már előzőleg ismertetett másik három Flancos kreáció.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Flancos illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!