bouquet

Filippo Sorcinelli: Luce Dei Cuori

Sharing is caring!


Mottó: Szívek fénye

Megjelenés: 2022
Orr: Filippo Sorcinelli
Milyen: Unisex
Karakter: Füstös – fás
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Rozmaring, rózsa, narancs, elemi, tömjén.
Szív: Írisz, cédrusfa.
Alap: Szantálfa, vanília, tonkabab, pacsuli, ámbra, pézsma.
Advent negyedik vasárnapja van. Egészen biztosan sokan ráhangolódtak a közelgő ünnepekre! Jómagam már bő egy hónapja várom. Nagyon szeretem ezeket a heteket!
Ebből az alkalomból ismertetem meg Veled a Szívek fénye parfümöt.
Engem ez az illat felemel, feltölt lelkileg. Tavaly, Karácsony és Újév között jártunk Máriagyűdön. Még bőven folytak a lezárások a pandémia miatt, de a templomba már be lehetett menni.
Bárhonnan is néztem ezt a csodálatos ősi kegyhelyet, lenyűgöző látványt mutatott.
Nagyon rossz időben indultunk el. Viharos szél fújt, néha eső, néha havazás, vagy jeges eső nehezítette az utunkat. Majdnem szürkületi sötétség volt. Bekanyarodva a Siklós felé vezető útra elkezdtek oszlani a felhők és mire a templomhoz értünk szikrázó napsütés fogadott bennünket. Ott csillogott méltóságteljesen hóval körbeölelve a bazilika a dombtetőn.
Frissítő szél, hó és fenyő, valamint boróka illat terjengett a levegőben. Odabentről pedig áradt kifelé a rozmaring és a tömjén esszenciája.
Belépve a szentélybe hirtelen megállt az idő. Ott tündöklött előttem az évszázadok óta fennálló imahely teljes pompájában. Hatalmas kivilágított karácsonyfák gyantás aromája, több száz rózsa illatos sóhaja töltötte meg a teret. A freskók és az aranyozások szinte életre keltek az ezernyi mécses és gyertyaláng táncoló fényénél.
Ezen a helyen rezgett a levegő az éltető energiáktól – és ha lehet azt mondani, hogy érintésnyi távolságra voltak tőlünk az angyalok, akkor itt biztosan.
A füstölők, fenyőgyanták, virágok és rozmaringok együttese szétáradó nyugalommal töltötte meg a helyet. Ritkán látni ennyi szépséget.
Mások is tartózkodtak a szentélyben. Ugyanazt a csendes csodálatot láttam a tekintetekben, mint amilyen az enyémben is lehetett….!
Elég hosszú ideig ott voltunk. Szükségét éreztem, hogy töltekezhessek, hiszen ki tudja mikor jövök el majd újra ide….?
Kilépve a bazilikából, mire leértünk a lépcsősoron ismét befeketedett az ég.
Amíg odaértünk az autóhoz már fagyott eső hullott.
Szakadó havas esőben tettük meg az utat hazáig.
De addig az ideig, amíg ott voltunk  – Isten keze széthúzta a fellegeket és megajándékozott bennünket a fénnyel, mely felgyulladt a szívünkben.
…………………..
A Luce dei Cuori nagyon hasonló illat, mint amit tavaly ott a bazilikában éreztem.
Természetesen komplexebb. Hiszen, az egész kompozíció szépséges szantálfás vaníliaágyra van felépítve. Professzionálisan simul a pacsuli az elemihez és a rózsához. Földközelibbé hozza a tömjén ódáját, felerősíti az írisz porosságát és karakteresebbnek tünteti fel az amúgy tényleg angyalszárnyakon repülő törékeny illatmolekulákat.
A templomi hangulatot az ámbra ünnepibbé, a tonkabab meghittebbé teszi.
…………………….
Filippo idei munkája szerintem rendkívüli és bizony megkaptam a nagyobbik lányomtól a kérést, hogy mi lenne, ha betenném a bakancslisták közé.
A parfüm tartós, mérsékelt szillázzsal.
Szerintem a vonzásfaktora nem a libidót fogja emelni, hanem örömáramlatokkal fog eltölteni. Mérhetetlen nyugalmat és őszinteséget áraszt. Sallangmentes.
Inkább olyan alkalmi parfüm, amely derűvel, harmóniával tölti fel azt, aki magára permetezi.
Egy igazi unisex viseletről van szó, amely bár a niche kategóriába tartozik, mégis könnyen értelmezhető és nagyon szép. Kortalan.
Annyit még szeretnék elmondani róla, mert fontosnak tartom.
Bár Adventtel és egy Mária kegyhellyel kapcsoltam össze ezt az illatot – távol álljon tőlem a túlzott patetizálás.
Őszinte kompozícióról beszélek, amely egyszerűen a szív hangján szólal meg. A szív sohasem ájtatoskodik hanem mindig nyíltan és természetesen fejezi ki magát. Telve szeretettel.
Ilyen üzenete van a Luce Dei Cuorinak.
A kompozíció, csakúgy, mint a többi Filippo Sorcinelli illat a szponzorom üzletében kapható – Budapest V. Magyar utca 18.
Áldott örömteljes várakozást kívánok mindannyiunknak!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Filippo Sorcinelli illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!