bouquet

Hima Jomo: Winter in Manaslu

Sharing is caring!

Mottó: Hahópihe

Megjelenés: 2022
Orr: Delphine Thierry
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – szellős
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Borsmenta, vietnámi bazsalikom, csillagánizs.
Szív: Muskotályzsálya, ciprus, fenyőtű.
Alap: Himalájai cédrusfa, szantálfa, ambrette mag.
A parfüm 97 százalékban természetes alkotórészekből áll.
A párizsi székhelyű illatszer szaküzlet az idei év legnagyobb felfedezése!
Nekem is! ? – ugyanis imádom a portfóliójukat, de a Tél alkotásuk messzemenőkig a legnagyobb kedvencem.
Így, most igyekszem visszafogni magam, nehogy ömlengésnek tűnjek bárkinek is – pedig nehéz ezekben a percekben megállnom, hogy a középpontomban maradjak.
Szóval, Tél!
Először is odavagyok ezekért a hónapokért, kár hogy nem Skandináviában születtem. Rajongok a hóért! Az egyik legszebb illat számomra a „hószag” pláne ha a hegyekben vagyok.
Sokan azt mondják a télre hogy színtelen és szürke. Ezer színe van neki is csak fátyolosabb, mint a többi évszaknak….
Decemberben születtem. Gyermekként kivétel nélkül megragadtam minden alkalmat a szánkózásra, hócsatára, vagy túrázásra. Erre apukám tökéletes partner volt és rengeteget kirándultunk a hegyekben. Reggel indultunk és estére farkaséhesen értünk haza. Olyan lett addigra a hidegtől az arcom, mintha vörös rúzst kentek volna fel rá. 
Mindig vártam a Mikulást, és a Karácsonyt is. Nyaranta pedig képes volt apa felvinni a környező magashegységekbe, úgyhogy volt olyan, hogy augusztusban hógolyóztunk!
……………………..
Winter in Manaslu turbó örömmel és játékossággal tölt el. Kristálytiszta fényű, őszinte illat, amelyben szinte tapinthatóak a táncoló hópihék.
Egy icipicit mintha hűs gyógynövényes indítása lenne. Olyan, mint amikor a szél végighussan az arcon. Ez nem egy  langyi szelcsike, hanem egy erősebb, frissebb, tiszta energia. Felráz és felébreszt a punnyadásból, összpontosítja a figyelmet.
Valószínűleg a borsmenta és a bazsalikom a tettes, de konkrétan nem igazán érződnek ki a fűszernövények.
Ellenben a muskotályzsálya!
Hát az valami isteni!! Tudtad, hogy a muskotályzsálya egy antidepresszáns? Ha nincs túltolva szuper hangulatjavító hatása van. Összekapcsolódik a fenyőtűvel és a ciprusokkal. Utánozhatatlan magashegységi aromája lesz. Könnyed, friss, illatos.
Van az egész kompozíciónak egy florális tulajdonsága is. Ezt úgy kell elképzelni, mintha a parfüm hatóideje alatt, súlytalan, rétivirág aromájú levegőt fújna elénk a szél.  Fogalmam sincs hogyan találta ki ezt Delphine, de nagyon jól tette. Csak óvatosan kockáztatom meg, hogy az édeskés pézsmamag keveredhetett a cinkos kis muskotályzsályánkkal…. Talán az alapjegyzetekben vanília és fahéj is szerepel, bár nincs kiemelve. Amiatt gondolom, mert a csábító fűszeraromák is megcsillannak azért a háttérben.  
Hjajj…. Nekem ez a parfüm kell!
Annyira szép és könnyed! És annyira téli!
…………………….
Azt olvastam róla, hogy Manaslu Kína, India és Nepál közvetlen közelében található. Egy olyan hely, amely tökéletes a vadállatok számára (Lelkes állatvédő vagyok, ezért kap az alkotó tőlem még egy óriási csillagot!)
8163 méter magasan van a természetvédelmi terület.
Bárcsak eljuthatnék én is egyszer Himalájára….!
……………..
Advent második vasárnapja van és feltűnően menőkés a hangulatom!
Ez a parfüm akármilyen meseszerűen szép – nem tartozik a nehéz témájú illatok közé! A természet szeretetéről szól.
Szándékosan választottam a könnyedebb hangnemet! A várakozás ideje boldogsággal tölt el! Kirándulunk, viháncolunk, fú, tuti jókat sütögetünk és ehhez maximális partnerek a lányaim, na meg Berci a kutya! Berci mostanában megállás nélkül láb alatt van, tökéletesen ráérez arra, hogy jókedvünk kimaxolt, s ezért rátesz még ő is egy lapáttal!
………………
A Winter in Manaslu brutál tartós a bőrömön – másnap hajnalban is érezhető még egy kicsit. Hatósugara közepes, árnyalt, fátyolos, sejtető.
Vonzásfaktora? Azt nem tudom, sajnos hogy milyen.
Az az igazság hogy a párom egy mukkot sem szólt, hogy mennyire fincsi, pedig szerintem nagyon is az! ?
Szponzoron a 7Scents üzletében kapható a Hima Jomo parfümház sorozata. Budapest V. Magyar utca 18. szám alatt, illetve online felületen is lehet vásárolni a termékeket
Áldott adventi várakozást kívánok mindannyiunknak!
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Hima Jomo Hima Jomo illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!