bouquet

Roja Parfums: Roja Haute Luxe

Sharing is caring!

Mottó: Legyen ünnep!

Megjelenés: 2013
Orr: Roja Dove
Milyen: Unisex
Karakter: Chypre – virágos
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Bergamott
Szív: Ylang-ylang, májusi rózsa, jázmin.
Alap: Benzoin, tölgymoha, fahéj, szegfűszeg, írisz, vanília, labdanum, borostyán, gyömbér, pacsuli, styrax, amyris, cédrusfa, civet
A(z) Haute Luxe Roja Dove szignatúra illata. Minden olyan ritka és költséges jegyzet szerepel benne, amelyek kedvencei a művésznek.
Roja hosszú ideig egy illatot használt. Miután megváltozott annak az összetétele úgy döntött, hogy ő maga készíti el a saját parfümjét. Olyannak alkotja meg, amilyen ő maga és mindent beletesz, amit szeret. Így született meg a kasmír puhaságú legmagasabb luxusigényeket is kielégítő ultradrága parfümkompozíció, amely véleményem szerint benne van a világ öt legszebb illatában. De térjünk még egy kicsit vissza az induláshoz. Amikor Roja elkészítette a saját illatát lépten – nyomon megkérdezték tőle, hogy mit visel. Ekkor határozta el, hogy nagyon korlátozottan megjelentet 25 – 25 darabot szeptember 25 – én a születésnapján. 25 palackot az Egyesült Királyságban és 25 palackot a világ többi részén. Ma már 250 – 250 palackra emelkedett ez a szám.
……………………..
A bergamott csak egy lélegzetvételnyi ideig meghatározó. Az illat annyira összetett és csodálatosan megkomponált, hogy teljes harmóniában vannak a képletek és cseng – bong a bőrömön határtalan eleganciával körbeölelve. Olyan könnyű viselni, mintha rám öntötték volna.
Sohasem éreztem ennyire fényűző tölgymohát még! Most nem a szigorú arcát mutatja, mint oly sok chypre készítményben, hanem melengető és csillogó szólamokban bújócskázik az édes ámbrával. Álomszerű rózsás akkordok villannak fel időnként. Bódítanak, andalítanak….
Szinte beleszédülök a szépségükbe. Sorra dőlnek azok a tévhiteim meg, hogy a rózsa már közhelyes, a jázminból már nem tudnak újat alkotni….
Dehogyisnem! Tudtad azt, hogy a rózsa az első virágzásánál árasztja a legbujább erotikáját? Májusban? És most ez a virág összeolvad az édes vaníliával. Kéjes!
Kéjes érzés az, ahogyan rátelepszik a bőrömre a gyantás labdanummal és benzoinnal együtt!
Pamm….pamm…..padammm….dobbannak rajtam érzékin a pulzospontoknál.
Az ylang – ylang szikrázása megszelidíti az írisz porosságát és csak lágy púder szerű effektusok csendülnek fel. Sok – sok fűszert rakott bele Roja. Azt gondolom róluk, hogy még inkább kiemelik a chypre – virágos jelleget.
…………………………
Az elegáns üvegben aranyszemcsék tündökölnek, amely jelképezi a parfümőr arany iránti szeretetét. Az Haute Luxe kuriózum, kivételes ritkaság, mely korlátozott számban kapható. 
…………………….
Amikor megkaptam ezt az unikumot azonnal tudtam hogy karácsonyra írom meg az ismertetőt. Sőt, a mottón egy pillanatig sem gondolkoztam.
Abban a pillanatban bevillant róla a legyen ünnep megszólítás!
Ez a parfüm kivételes alkalmakra szól.
……………………
A szeretetet, Jézus születését és a fényt ünnepeljük ma.
Eddigi életem során még sohasem éreztem annyira fontosnak és aktuálisnak Karácsony üzenetét, mint mostanában!
Most van a leginkább szükség a támogatásra, együttérzésre és szeretetre. Ezekben az években és időkben! Biztosan  sejted, hogy mire gondolok, csak körbe kell nézni a világban – így nem is részletezném azokat.
Alkalmas az időszak a béke meditációra, szív koherenciára.
Régen, karácsony napján az első imádság után mézbe mártott fokhagymát és diót fogyasztottak a háziak azért, hogy távol tartsák a gonosz szellemeket. Még a mise előtt a gazda kint az udvaron belelőtt a levegőbe ezzel is távol tartva az ártó lényeket. A szertartás az Esthajnal csillag feljövetele után kezdődött.
Mi már nem tartjuk ezeket a hagyományokat, de a család szeretete mindennél erősebb.
Sokáig készültem erre a napra és az adventi időszakot is igyekeztem lélekjelenléttel átélni. Bevallom, nem mindig sikerült a munka mellett tökéletesen nyugodtnak és elmélyültnek lenni, és a kelleténél sokkal jobban zizegtem, de törekedtem mindig visszatérni önmagamhoz.
Most együtt vagyunk. Öröm járja át a szívem. Gyertyák, illatok, béke honol a ház minden zugában.
Gyönyörű illatomat viselem – az Haute Luxe parfümöt. Azt gondolom szebben csillog, mint a legcsodálatosabb gyémánt, így a ruhám rendkívül egyszerű.
Tartóssága rendkívüli, több, mint egy nap. A hatósugara széles és csodás arisztokratikus lenyomatot hagy maga után.
Hatalmas vonzereje van. Az ára rendkívül drága – hét számjegyű – viszont elérhető utazóméretben is külföldön.
Szeretnék mindannyiunknak békés, áldott ünnepeket kívánni őszinte szeretettel.
Találkozunk jövőre!
Boldog Karácsonyt!
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Roja Parfums illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!