bouquet

Estée Lauder: Eau de Private Collection Spray

Sharing is caring!


Mottó: Varázslatos vinti

Milyen: Női
Karakter: Virágos
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Citrusok, lonc, jázmin.
Szív: Ylang-ylang, narancsvirág, koriander.
Alap: Szantálfa, pacsuli.
Ez a változat az eredeti Private Collection újított és nagy valószínűséggel reformuált kiadása.
Az alapillat 1973 – ban jelent meg és azt érdemes róla tudni, hogy Estée Lauder saját részre készítette el. A parfüm olyan csodálatosra sikerült, hogy a barátok unszolására kezdték el gyártani a szélesebb vásárlóréteg számára is. De mielőtt ez megtörtént volna Grace hercegnő is kapott egy üvegcsével ajándékba, amelyet szeretettel viselt.
Nekem, sajnos már csak az újabb verzió van meg, amelyről alig – alig lehet valamit is kideríteni.
Egyesek szerint nagyon hasonló az eredetihez, mások szerint rá sem lehet ismerni.
Maradjunk annyiban, hogy az Eau de Private Collection egy gyönyörű oldschool kompozíció.
A készítmény első pillanatától kezdve érezhető egy elegáns és ritka retro feeling, amely kellemes emlékeket ébreszthet fel az idősebb korosztálynak.
Egyértelműen a hetvenes évekre asszociálok és azon belül is az exkluzivitásra és a jómódra. Elképzelek hozzá egy divatos harmincas nőt, aki éppen shoppingol valamelyik elegáns tengerparti kisvárosban kíváncsian járva a parányi kis üzleteket, amelyek  dugig vannak kincsekkel. Széles karimájú kalap, hatalmas napszemüveg, gyönyörű horgolt miniruha, bronzbarna bőr és egy kabrió az aznapi szettje és hozzá ez az üde zöldvirágos illat, amely abban az időben a luxus netovábbja lehetett.
De hogyan is néz ki ez a parfüm?
Frissítő, cseppet sem mély zöldvirágos üde esszencia tárul fel kezdetekben. Pazarul illik a koriander a sok citrusaromához és tökéletesen harmonizál velük a narancsvirág és a lonc kettőse. Attitűdjük könnyed és előkelő. Még véletlenül sem kelt mesterkélt hatást – bár az tagadhatatlan, hogy a mai ízlésnek, a mai kornak ez a megszólítás furcsa. A zöldes és árnyalatnyit kesernyés jegyzetek az én bőrömről nem tűnnek el. Egészen egyedi stílust láttatnak, hiszen összeolvadnak a füstös szantálfával is, majd a pacsuli még rádob egy lapáttal és a frissítő eredmény végérvényesen megmarad.
Most, hogy már nem cincálom, hanem az összképet szagolgatom, eszembe jut a szülőházam és az illatos pipere polc…. – ó, de sokan próbálták leutánozni ezt az aromát….! Kezdve a nyolcvanas években trendi illatszerektől egészen a mai napig létező nagy márkákig. Olyan, azonban mint a Eau de Private Collection nem született szerencsére.
Nosztalgiára, visszatekintésre tökéletes ez a kompozíció. Volt egy időszak, amikor én is használtam.
A tartóssága közepes, nagyjából 6 óra. Mérsékelt, ritka hatósugárral rendelkezik, ahol az orrom a lonc aromáját érzékeli a térben.
Az eredeti Private Collection ma már megfizethetetlen, fellelhetetlen. Az Eau de Private Collection parfüm online illatszerboltokban még megvásárolható, közepes árfekvésben.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Estée Lauder illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!