bouquet

Christian Dior: Hypnotic Poison EdP

Sharing is caring!

Mottó: Vágyott légyott

Megjelenés: 1998
Orr: Annick Menardo és Christian Dussoulier
Milyen: Női
Karakter: Borostyán – vanília
Kategória: Mainstream
Illatjegyek: Fej: Kókusz, szilva, őszibarack.
Szív: Brazil rózsafa, sambac jázmin, tubarózsa, rózsa, gyöngyvirág, kömény.
Alap: Vanília, mandula, jacarandafa, pézsma.
Jelen pillanatban, amikor jegyzetelek 21858 szavazat hozza ki a Fragranticán 4,09 értékre a parfümöt. 21858!!
Én is beletartoztam egy jó ideig a rajongótáborába. A Hypnotic Poison olyan rafináltan erotikus, amelyből kevés van a világon, miközben valóságos addikciót vált ki.
Adja magát szendén, mint valami első bálozós szüzike…. Ártatlan kis gyöngyvirág…. Hamvas vanília, meg őszibarack! Pillarebegtetős mandulaszemű és illatú naiva…. És a gyanútlan férfi mit sem sejtve belesétál a csapdába észre sem véve, hogy a lány csókja mérgező, rabbá tesz, megbéklyóz addig amíg úgy kívánja.
Sokszor én is meglepődtem azon, hogy a nyakhajlatomba fújva egy kis idő elteltével olyan illatorgiák törtek fel, amely valósággal örvénylett körülöttem, számtalan vörös színben izzó energiakígyó formájában és csak arra várt, hogy rátekeredjen a kiszemelt áldozat nyakára és bűvkörébe vonja.
Sistergő suttogásokkal settenkedtek be párom fülébe, lángba borítva először az agyát, majd az egész testét.
A kreáció indítása olyan, mint egy szűrt napfényben fürdő kókusz és mandulavirág leheletű sóhaj. Szinte azonnal felvillannak a jázmin, tubarózsa és a rózsafa érzéki jegyzetei. Illatérzete bizsergetően erotikus. Pulzust megemelő buja fantáziaképek lopakodnak elő, titkos vágyak kelnek életre, egyre hevesebben követelve, hogy  szeretned kell. Sok – sok vaníliát tettek bele, talán édesköményt és jacaranda fa kivonatot is.
A Hypnotic Poison volt az első olyan illat, melyet azután jelentettek meg, hogy John Gallianot bevonták a Diorba, hogy egy kis modernitást és szexi dizájnt hozzon be a cégbe.
Ez a parfüm is belehajol egy picit az orientális témába, viszont abszolút nem hasonlít az eredeti méreghez. E mostani tejcukros krémességét lazán ellensúlyozzák a diós – fás árnyalatok.
2022 – ben minden idők legjobb női parfümjének választották meg a Fragrantica Reader Awards díjátadón.
Abszolút megértem, hiszen annyira egyszerűen és kifogástalanul indít. A továbbiakban rétegek rakódnak egymás után az alapokra. Úgy, mintha nem is  akarna vége szakadni az infúziónak egyre fülledtebb és kéjesebb lesz a kompozíció.
Egy fél napot simán kitart a bőrön, hatósugara nagyobb a közepesnél.
Nem figyeltem mostanában az árát, az én parfümöm már régóta a birtokomban van.
Nos, azt kell tudni a Hypnoticról, hogy van egy 98-as vintage verzió, amely überjó és még csillagászati áron is alig kapható, és van a 2014 – ben megváltoztatott lebutított változat. Az enyém 2014 májusi. Ez a parfüm édeskésebb, mint a régi és szexéhesebb (talán a mézes jegyzetek miatt).
Ajánlom a doromboló cicamicáknak, akik igába…. khmm(!!) – akik csáberejük alá kívánják vetni a kiszemelt áldozatot. Itt jegyezném meg, hogy nem lesz nehéz dolguk. Továbbá ajánlom kárpótlásul a vintage verzió után sóvárgó díváknak, de az élmény már nem lesz ugyanaz….. Viszont azért ne becsüljük le az újabb verzió első kiadását.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Christian Dior illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!