bouquet

Filippo Sorcinelli: Nebbia Fitta

Sharing is caring!

Mottó: Utazás a lehetetlenhez

Megjelenés: 2017
Orr: Filippo Sorcinelli
Milyen: Unisex
Karakter: Nyirkos – földes
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Nyirkos föld akkord.
Szív: Értékes fa jegyzetek.
Alap: Ámbra, pacsuli.
Különleges! Nem parfümillat a szó klasszikus értelmében, hanem egy impulzus adta tökéletes kompozíció.
Folyamatosan olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha élne a Fitta és én belesüppednék az aurájába.
Egy részlet jut róla az eszembe; a Trónok harca című filmből, amikor a szereplők átmennek a Fal másik oldalára. Szinte érezni a jelenetben a nyirkos földet, ködöt, ismeretlent és a titkokat.
………………………..
A Fitta magába szív. Így gondolatban óvatosan lépkedek a sűrű ködben. Láthatatlanná válok benne és engedek a pillanatnyi benyomásoknak. A parfüm indítása nyers, nedvesen reccsenő fás akkordokat rejt magában. Gomolyogva egymásba vegyül a föld, a fa és a tejfehér köd.
Kopp…. Kopp…. Kopp…. Csak a halkan koppanó páracseppek pottyannak le az ágakról a nedves macskakövekre. A távolban egy ólmos lassúsággal közlekedő villamos csikorgó kerekei hallatszanak, ahogy a síneken araszolnak tovább.
Tejfehér sűrű ködben tartok én is hazafelé. Elképzelem azt, hogy láthatatlan vagyok most, és csak lebegek puhán a szürke délutánban. Csak az ösztönöm súgja, hogy hamarosan otthon leszek, de nem is tévedek. A kezem megérinti az ismerős kovácsoltvas kerítés elemeit. A fémnek dermesztő illata van a szürkületben de már nem érdekel. Odabentről édes, gyantás, ismerős, lágy illatok szállnak hozzám kifelé. Még egy lépés és otthon vagyok.
Nna! Mielőtt kirázott volna a hideg engem vagy Téged úgy döntöttem, hogy happy enddel ér véget a történet.
………………………….
Egyébként ez a kompozíció valóban egy nyirkos, ködös alkotás, csodaszép nedves fás elemekkel ötvözve. Végig érezhető ezeknek a masszív elemeknek az akkordja melyet zseniálisan meglágyít a puha ámbra.
Művészillat. Mindenképpen ajánlom az ismerkedést vele a felfedezőknek.
Amikor ezt a parfümöt random kipróbáltam a napokban, olyannyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy fittyet hánytam csodaszép tavaszunkra és megírtam ezt az inkább novemberre ajánlott őszi illatmesét.
Alkalmas meditációra, elvonulásra. Tényleg mintha elfedné az embert. Ködbe burkol.
Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha munkába viselném és láthatatlanná válnék a főnököm számára. Ennél a pontnál megszűnt a parfüm elemzésekor tanusított  figyelem és komolyság – kipukkadt a nevetés belőlem. Szegény Fitta ezt nem érdemelte meg.
A kreáció hatóideje 7 – 9 óra, közepes hatósugara valamint nagyon érdekes és szép lenyomata van. A szobámban inkább a nedves föld illata érződik. Szerintem nem erotikus illat, így a vonzásfaktora elhanyagolható.
Filippo Sorcinelli remekműveire érdemes odafigyelni! Hihetetlen művész, zseniális orr a XXI. század egyik legkivételesebb és legmerészebb illatalkotója.
Ez a parfüm is a 7Scents üzletében található – Budapest V. Magyar utca 18 -, csakúgy mint a többi kompozíciója.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Filippo Sorcinelli illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum
error: A tartalom védett!