bouquet

Filippo Sorcinelli: Reliqvia Extrait de Parfum

Sharing is caring!

Mottó: Gótika korszakokon keresztül

Megjelenés: 2021
Orr: Filippo Sorcinelli
Milyen: Unisex
Karakter: Fás – tömjén – orientalis.
Kategória: Niche
Illatjegyek: Fej: Elemi, édesnarancs, fekete ribizli, szerecsendió, füstjegyek, dohánylevél.
Szív: Narancsvirág, erdeifenyő, pisztáciafa, amyris, szegfűszeg.
Alap: Szantálfa, tömjén, pacsuli, guajacfa, kasmírfa.
Filippo Sorcinelli
Ki is ez az ember?
Gondosan terelgetem össze a szanaszét futkározó gondolataimat, hogy valamennyire képes legyek róla írni.
Évek óta rajongok érte, pontosabban azóta hogy az UNUM kollekció Io Non Ho Mani Che Me Accarazzino Il Volto csodálatos eposzát megismerhettem. Számomra ez az örök szerelem illata volt és most már az is marad! Ezt követte a LAVS és én egyre jobban lestem a kompozícióit!
Pozsgai Ákos és a 7Scents pedig nagy örömömre behozta az illatbutikjába az UNUM sorozatot, nekem pedig nem volt más dolgom csak szaglászni ezeket az elmondhatatlan csodákat, amelyekben múlt, jelen és jövő összesűrűsödve materializálódott.
Hogy ki Filippo?
Egy zseni!
Orgona és illatművész. A Vatikán és a pápa miseruháinak és kiegészítőinek a tervezője. Festő és fotóművész!
Ultramodern, geometrikus mintákkal televarrt pasi, akinek a szemeiben ott lobog a tűz, vadság, figyelem és értelem.
Teljes nyugalommal merem kijelenteni azt hogy egyike a XXI. század legbátrabb parfümőreinek. Létre tudja hozni az emberi érzelmek teljes skáláját. Utaztat bennünket korokon, korszakokon, idősíkokon mikeresztül.
Nekem olyan, mint egy több évszázadon keresztül élő szerzetes, aki valamikor Krisztus idején született meg és reinkarnációk során végigélte a történelmet!
…………………………
Reliqvia
Az UNUM sorozat legifjabb tagja, amely most kerül ki a világ pár niche üzletébe, s amely tulajdonképpen a LAVS elődje volt, csak át kellett változtatni az összetevőket az IFRA miatt.
Most 2021 – ben született újjá és hazánk is megcsodálhatja. Sőt, szeptember 24 – én a művésszel is találkozhattak páran itt Magyarországon.
…………………………
A Reliqvia tömjén illat. Milyen profánul hangzik ezt így kifejezni….!
A Reliqvia egy tömjénes illat, amelyet a kora középkori katedrálisok papjai használtak. S, amelyet évszázadokon keresztül beittak a fa bútorok, falak, festmények. Ezt a templomi megszentelt aromát színezték meg az emberek gondolatai. Lehetett ez ima, öröm, bánat, szerelem, harag, vagy hála.
Az első akkordok amelyeket az agy értelmezni tud a sok tömjén megjelenése, mely átíveli az egész kompozíciót és vezérmotívumként összetartja a teljes kreációt.
Azonban miután konstatáltuk a fősodort észrevesszük benne a gyümölcsaromákat, méghozzá narancsos és fekete ribizlis szólamok képében, melyhez csatlakozik az elemi citrusosan édes, ragacsos odora a különböző füstölő elemek kíséretében. Így a parfüm balzsamos, gyantás ünnepélyes hangulata adott az első percektől fogva.
Miután leszáradt az illatunk, akkor kezdenek kibontakozni a szív jegyzetek, melyek sokáig, akár több órán keresztül is élettel töltik meg a parfümünket.
Csodálatosan bukkannak fel a fenyőaromák. Az erdei fenyő illata valósággal hidat képez a nyitásban szereplő elemi illóolaj és az alapokat megtartó guajacfa szépséges esszenciája között.
A fenyő illóolaja mellett kiérezni a narancsvirágot és a kesernyés pisztáciát is. A szegfűszeget nem tudtam sajnos kivenni. A középső elemek is úgy vannak megkomponálva hogy mindvégig szimbiózisban mozognak a tömjén megnyugtató, fenségesen gyönyörű aromájával.
A támaszt adó roppant hosszú ideig tartó alapok között klasszikus füstölők és balzsamos gyanták kaptak szerepet. Kiegyensúlyozódik a nyers pacsuli, a szelíd, nyugodt hangulatot árasztó guajacfával. A spirituális szantálfa a mítikus tömjénnel, s mindezt koronázza a kasmírfa csodálatosan búgó mély aromája….
…………………………..
A Reliqvia ünnepélyes parfüm. Komoly – évszázados, mitöbb évezredes mondanivalót hordoz magában. Gondosan elzárt ereklye, mely csak ritkán kerül a halandó szemei elé.
Bár még messze van, de már most biztos vagyok abban, hogy Advent idején elmélyülés, meditáció, vagy imádság alatt ez a parfüm lesz a kísérőm.
S, hogy mi a mondandója…. Én úgy értelmezem, hogy nem más, mint a hit és a hűség. Olyan értékeknek követése, amely soha nem fog kimenni a divatból, mert örök. Ez az emberi méltóság és szeretet.
Amikor belépsz egy templomba, sokuknak különleges kisugárzása van.
A szent helyek, melyek értékeket őriznek önkéntelenül is megnyugtatnak bennünket a rohanó hétköznapokban.
Többször tapasztalom azt, hogy amikor ezekre a helyekre betérek szinte varázsütésre nyugalomba kerülök. Amíg a régi kifényesedett padsorokban ülök, visszagondolok arra hogy több száz éve ugyanezt tetszik az emberek, mint én. Imára kulcsolt kezekkel hálát adnak….
……………………
Mélyen spirituális a parfümüveg külseje is. Az aranyozott fa külső, és a szög, melynek folytatása a kereszt – én azt hiszem Jézust jelképezi, aki megváltott bennünket a kereszten…. –
…………………….
A kompozíció Budapest egyik ékszerdobozában, a 7Scents butikban vásárolható meg, melynek címe Budapest V. Magyar utca 18., illetve kapható online felületen is.
Az illat teljességgel unisex és s korfüggetlen, de komoly tartalommal bír, így én biztosan alkalmi jelleggel fogom használni.
Nagyon tartós. Hatósugara úgy ahogy van tökéletes. Ez az aura kifejezetten lágy, misztikus, éteri és balzsamos.
Azt gondolom, hogy az idei év egyik legszebb és tagadhatatlanul legünnepélyesebb parfümjét fogják tudni kipróbálni és/vagy megvásárolni kedves Olvasóim.
Szeretettel
(Parfümbűbáj)
Tagged with:
Posted in Filippo Sorcinelli illatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Archívum




error: A tartalom védett!